Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stałe 50-60 FPS

dopobraniapotrz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Czy mógłby ktoś pomóc? Mianowicie chodzi mi o powiedzenie co muszę ulepszyć, aby mieć stałe 50-60 FPS w CSGO, albo nawet 30-40 tylko, żeby były stałe i nie byłoby lagów... Nie chce żadnych tutaj januszy którzy wyślą linka do wymagań minimalnych bo zawsze może być inaczej ... Za dobre podpowiedzi wynagrodzę lajkami a w przyszłości nawet skinami :)

4ibtzw.jpg

O dodatkowe informacje prosiłbym pytać :)

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

Wszystko. 1 GB ram? Pozdro. 

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Kolego, nie da rady. Jedyne co możesz to przeczyścic CCleanerem albo pofragmentować dyski, innej opcji nie widze, ale wątpie że coś to da.

Inaczej mówiąc masz słaby sprzęt do CS GO. Radziłbym zmienić ci sprzęt, nie widze innej opcji.

Opublikowano

Proponowałbym tak 6-8gb ramu ;)

U mnie na 4 potrafi ścinać pomimo dobrej karty i procka.

Mimo wszystko proponowałbym zacząć od dużej ilości ramu, a potem ewentualnie reszta. 

Jakbyś podał dokładniejsze specyfikacje to łatwiej byłoby określić. Możliwe, że będzie trzeba wymienić prawie wszystko

i łatwiej będzie poprosić kogoś żeby Ci coś złożył :)

Opublikowano

Mimo wszystko proponowałbym zacząć od dużej ilości ramu, a potem ewentualnie reszta. 

Jakbyś podał dokładniejsze specyfikacje to łatwiej byłoby określić. Możliwe, że będzie trzeba wymienić prawie wszystko

Jaja sobie robisz? Na 4 GB ramu mam ponad 200 fpsów -.-

9368_gold.png

Opublikowano

Ogólnie mam 20-30 FPSów ale czasem laguje :/ 

Nie dziwie się przy 1 GB RAMu. Na bank wpakuj RAM, bo dla Win 7 32bit to jest samobójstwo ... Sam system wżera 800mb

9368_gold.png

Opublikowano

XDDDDDD do csa 6-8gb ramu? jeblem ze smiechu i nie wstaje XDD :D.

Procka na intel quad 6600 150-200 zl na alegro

Ramy 2-4gb 100 zl alegro 

jakas karta graficzna za 50-100 zl starczy powinno byc z 60-150 fpsow noi jeszcze jakis zasilacz xD 

Opublikowano

Ciężko bedzie cokolwiek zmienić, bo każda zmiana pociągnie następną... Wymienisz procesor, to musisz też wymienić grafikę, bo inaczej efekt.bedzie mierny. Z tym wiąże się wymiana zasilacza... min 2 gb ram to podstawa do csa ( 40 fps na low ). Jeżeli dasz wiecej niż 2 gb ram to konieczna bedzie zmiana systemu na 64 bit.

Opublikowano

Możesz też rozważyć dokupienie jednej kości ram 1gb i cofnięcia się w czasie do systemu windows xp

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Z tego co widze procek i ram mówią wszystko za siebie.

P********y znawco, mam gorszego procka, tylko 1 gb ramu wiecej i mam minimalnie 90 fps'ow. Co teraz mi odpowiesz Januszu wszystkiego.

Opublikowano

Jak masz z 400/500zł to najlepiej wymienić procka karte i dokupić ramu. Ale jak chcesz lepszego procka to pasowało by płyte też xD

Ramy 2-4gb 100 zl alegro 

Ram 2-4gb na allegro? Ty masz mózg? Za 100zł kupujesz 4gb 1600 cl9 ...

Proponuję zmiane procka, karty, płyty i ramu

Opublikowano

Jaki typeczek XDD

Wiadomo im więcej ramu tym lepiej ale 4gb starczy spokojnie.

PROCEK>KARTA>RAM

Procek jest najważniejszy pod tą grę, nie masz dobrego procka = nie licz na dobrą grę, karta nie nadrobi na grafice skoro csgo żyje procesorem.

Zmień procek najpierw, to najwazniejsze, potem karte.

Radziłbym kupić nowy komputer, wiem, że jest to koszt ale lepiej pozbierać niż potem co pare miesiecy zmieniac części znowu.

Zakładam, że chcesz uzywane części, takich "nowych" starych czesci moze juz nie byc. Nawet nie opłacałoby się kupienie nowych.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Jak masz z 400/500zł to najlepiej wymienić procka karte i dokupić ramu. Ale jak chcesz lepszego procka to pasowało by płyte też xD

Ram 2-4gb na allegro? Ty masz mózg? Za 100zł kupujesz 4gb 1600 cl9 ...

Proponuję zmiane procka, karty, płyty i ramu

Ty jestes taki tepy czy udajesz? jak chcesz wsadzić kosc ddr3 na ddr2? nastepnym razem zastanow sie co piszesz   ;) wracaj do swojego anime lepiej :D kalaszku ;*.

Opublikowano

Ty jestes taki tepy czy udajesz? jak chcesz wsadzić kosc ddr3 na ddr2? nastepnym razem zastanow sie co piszesz   ;) wracaj do swojego anime lepiej :D kalaszku ;*.

A ty lepiej sam się zastanów co piszesz. Q6600 za 200zł...

Autorze, najtaniej to by tak wyglądało

Pentium G860 - 80zł (allegro/olx)

H61M jakieś markowe MSI/ASUS/Gigabyte - 80-100zł (allegro/olx)

4gb ddr3 - 60zł (allegro/olx)

antec vp400 - 130zł morele.net

gts450 - 150zł (allegro/olx)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...