Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zeszłoroczne flagowce, czyli dylemat między LG G3 a Samsungiem s5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jak w tytule mam problem wyboru pomiędzy tymi dwoma zacnymi telefonami.

Obydwa mi się podobają, wiem o ich plusach i minusach, znam wyniki benchmarków. Zastanawia mnie tylko jak sprawa wygląda po jakimś okresie użytkowania, szczególnie ile wytrzymuje bateria i jak bardzo spowalnia będąc zawalonym apkami(Nie chodzi mi tu o ilości mierzone w setkach, a np 10/15). Jeśli macie jakieś swoje przemyślenia na temat danego modelu, porady, to chętnie bym je usłyszał. Telefony będę głównie używał do youtube i internetu, ale jak muszę stać pół godziny w kolejce na poczcie to w jakąś grę też bym od czasu do czasu zagrał. 

Czy jest jakaś gigantyczna różnica między kolorami na ekranie g3 i s5?

Kolory wyświetlane na g3 są gorsze czy lepsze od tych na ekranie LG 4x HD?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

//Mówiąc gry miałem na myśli coś pokroju Hearthstone, Scribblenauts ewentualnie Kingdom Rush. Produkcje 3D powierzam PC.

//Mam zamiar wgrywać customowe romy i poczyniać inne modyfikacje(xposed itp.)

Opublikowano

Witajcie, jak w tytule mam problem wyboru pomiędzy tymi dwoma zacnymi telefonami.

Obydwa mi się podobają, wiem o ich plusach i minusach, znam wyniki benchmarków. Zastanawia mnie tylko jak sprawa wygląda po jakimś okresie użytkowania, szczególnie ile wytrzymuje bateria i jak bardzo spowalnia będąc zawalonym apkami(Nie chodzi mi tu o ilości mierzone w setkach, a np 10/15). Jeśli macie jakieś swoje przemyślenia na temat danego modelu, porady, to chętnie bym je usłyszał. Telefony będę głównie używał do youtube i internetu, ale jak muszę stać pół godziny w kolejce na poczcie to w jakąś grę też bym od czasu do czasu zagrał.

Czy jest jakaś gigantyczna różnica między kolorami na ekranie g3 i s5?

Kolory wyświetlane na g3 są gorsze czy lepsze od tych na ekranie LG 4x HD?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

//Mówiąc gry miałem na myśli coś pokroju Hearthstone, Scribblenauts ewentualnie Kingdom Rush. Produkcje 3D powierzam PC.

//Mam zamiar wgrywać customowe romy i poczyniać inne modyfikacje(xposed itp.)

Użytkuję G3 od maja i muszę powiedzieć, że bez ostrej ingerencji w procesor (ustawianie roznych czestotliwosci i zarządców) jest kiepsko pod względem wydajnościowym. Ekran QuadHD robi swoje... Zżera baterie i wpływa znacząco na procesor, jego wydajność. Jednak z drugiej strony... Jest to świetny telefon do bawienia się z customami, kernelami, czym tam można. Na G3 jest dostępne multum romów, według mnie najlepiej chodzi na tym kitkat, ale samych romów kitkatowych jest mało (same mają ogromne bugi z racji braku wsparcia devu). Duzy ekran robi swoje przy ogladaniu filmow, lub jak ktos ma wielkie paluchy to wygodniej sie pisze na klawiaturze ;p A najważniejsze... Można przywrócić gwarancję wgrywając .kdz (czego o samsungu nie moge powiedzieć z racji knoxa). Kolory są wiernie odwzorowane, lecz nie porównujmy SAMOLED do matrycy IPS, nadal ta czerń nie jest tak czarna jak na super amoledach.

Co do S5, nie miałem z nim styczności. Polecam poszukać jakichś artykułów na jego temat.

#teams4bal

Opublikowano

@macio443

Jak wygląda sprawa z baterią? Ile wytrzymuje podczas normalnego użytkowania, a ile np na filmach albo youtube?

To już zależy od ustawionej częstotliwości. Wytrzymuje do końca dnia w cyklu mieszanym (wyłączanie danych kom. i włączanie kiedy tego potrzeba). Na yt max kilka godzin z włączonym wifi. Oczywiście jak zmienisz częstotliwości na mniejsze to będzie dłużej trzymał + włączone rdzenie + jakiego romu będziesz używać. Z kerneli polecam 777, Furnace, Gabriel. A najlepszy rom jaki testowałem to XenonHD i CloudyG3 (w wersji kitkat).

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...