Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spotify - Moja playlista K-POP

HanRayS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ktoś tu słucha może K-POPu? Jeśli tak łapcie moją playlistę na spotify https://play.spotify.com/user/hanrays/playlist/22qfO4KgNB9hLaQjR2PS5i?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open (skopiuj łącze i wklej do wyszukiwarki spotify aby w szybki sposób odsłuchać playlistę)

I tak z innej beczki, co sądzicie o K-POPie? Jaki jest Wasz ulubiony utwór oraz jaki Girlsband lub Boysband lubicie?

Mój ulubiony Girlsband to KARA a ulubiony utwór to STEP

Opublikowano

Jedynie Boysbandy i soliści są godni uwagi, girlsbandy są obecnie w bardzo zlej kondycji, przepełnione erotycznymi elementami i próbowaniem bycia sexy, które mają na celu przywiązać tylko uwagę rzeszy hetero samców, wybacz jeśli w niej się znajdujesz, ale prawdziwym K-Pop-erem też pewnie nie jesteś (Haha)... Nie wiem, może ja tylko uważam, że to źle, ale naprawdę wytwórnie robią moim zdaniem duże błędy, ograniczając ich potencjały. Osobiście nie słucham girlsbandów (nie lubię), jedynie obecnie GFriend, LABOUM i Twice, ich debiut jest nawet nawet. Mam skończoną filozofię dalekowschodnią i od wielu dobrych lat słucham k-pop-u, szczególnie tak jak na początku można się było domyślić boysbandów, solistów (którymi bombarduję społeczność tego działu). Przez swe obserwacje mogę powiedzieć, że Polacy coraz bardziej się otwierają na K-Pop, lecz większość bardzo źle odbiera tą muzykę, negatywnie krytykuje, lecz nigdy nie wgłębili się w ten temat, ale łatwo jest znaleźć sobie grupkę, w której możesz dzielić się z koleżankami o swych przeżyciach na temat nowych albumów, o biasach i innych rzeczach, które są związane z K-Pop-em. Lecz jest np. grupa słuchaczy, która np. mnie denerwuje, są to osoby, które jedynie patrzą na wygląd członków danego zespołu, mają gdzieś, czy tekst piosenki, lub ogólnie całokształt jest dobry, tylko dla nich ważne jest to, czy np. dany bias wygląda dobrze w teledysku, jeszcze ludzie, którzy tylko słuchają bezsensu, nie patrzą nawet na tekst piosenki, tylko łykają to, że piosenka jest rytmiczna itd. nie patrząc właśnie na to co ona właśnie przekazuje... Ostatnią grupą jest taką grupą są osoby, które mówią, że Korea jest taka fajna i "wow", lecz większość z nich nie zagłębiła się dobrze, w to jak żyje się w tym kraju, no fakt Korea jest moją miłością, lecz zawiera parę krytycznych wad, które mogą być szokujące dla takiego człowieka, który dopiero ją poznaje. Skończę ten wywód na temat tych grupek, haha, ale działalność każdego fandomu zawsze popieram, nieważne jakie community on posiada. Mnie trochę osób uważa za dziwną osobę, zakręconą bardzo na punkcie k-popu, lecz tak działa ta muzyka, nieważne, co ktoś sobie o mnie myśli, ja słucham to co kocham, haha, lecz trzeba właśnie pogodzić się z takimi komentarzami, ale zawsze k-pop-er zrozumie drugiego k-pop-era. Warto dodać, że na tą muzykę trzeba poświęcić wieeeele czasu, by ją poznać i ogólnie ogarnąć o co w tym wszystkim chodzi, przeglądając teksty, oglądając teledyski, a także ważna część poznawać imiona wszystkich członków, wszystkich boysbandów jakie się lubi, dodając do tego trudną czynność jaką jest wybieranie swoich biasów, haha, każdy szanujący się i prawdziwy słuchacz tego gatunku muzyki powinien mieć paru takich. Haha, dobra, koniec, przejdę do całkowicie swych preferencji muzycznych, nawet pewnie mało kto to przeczyta, bo dużo napisane zostało przeze mnie. Więc moje top obecnie to: BTS, B.A.P, iKON, Monsta X i BIGBANG, lecz chyba większość istniejących boysbandów uwielbiam, nie ma takiego, którego nie lubię. A z solistów: Taeyeon, Ailee, Kisum, Roy Kim, IU, Huh Gak, Hong Dae Kwang, Kyuhyun, Ben i wiele wiele innych, haha. Obecnie przeżywamy jeden z najlepszych miesięcy w tym roku, najlepsze comebacki i został jeszcze BTS 30 listopada <3. Jeśli chodzi o bandy, to słucham takich mocniejszych, ale też słodszych, a jak solistów to wzruszających i delikatnych utworów.

Dodam jeden z baaaaaaaardzo wielu utwór, które kocham, ten jest w wykonaniu B.A.P:

A tutaj kolejny z tej mojej listy pojedynczych artystów, w wykonaniu Roy-a Kim:

Przepraszam, że tak długo.

Opublikowano

Dawniej słuchałem K-popu, przejadł mi się. Wolę rock, j-pop, j-rock, pop itp.

Ulubione kawałki:

Z czego najlepsza jest BoA - śpiewa w różnych językach, bodajże 4.

KARA - Step 

MBLAQ - This is War

Brown Eyed Girls - Abracadabra

f(x) - Electric Shock

After School - Because of you

Girls Generation - Mr. Taxi, The Boys

Coś tam by się jeszcze może znalazło :P

Opublikowano

Lubię jedynie te utwory:

<--- To najbardziej mi się podoba 

Nie jestem fanem ani wielbicielem K-popu, czy J-popu (itd itd). Tekstowo niczym się nie różni od tych "naszych" :P

I tak, "znam" tylko girlsbandy xD

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...