Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W co dam radę na tym pograć?

xRivenn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: AMD Athlon ll B26 2x 3200MHZ

2GB RAM

Zintegrowana Grafika ATI Radeon HD4200

Win 7

To mój komp... wiem syf. W przyszłym miesiącu będę kupował karte graficzną za ok 500zł i trochę ramu ale na razie jestem z tym :P i mam pytanko czy pogram sb w takie gry jak:

The Forest... Jeśli tak to pewnie na Low tak?

Fifa 13/14... Też pewnie na najniższych jak da rade?

CS:GO... Jeśli tak to na ile fps?

GTA 4... Da rade bez ścin? 

Fifa Online 3... Ogarnie bez ścin?

Armorted Warfare/WOT/War Thunder w coś z tych 3 gier zagram?

Opublikowano

Komp syf, fakt. Wymiany karty i dodanie ram nic nie da (wiem bo sam tak na początku zrobiłem). Zbierz trochę kasy i kup wmiare tanią płytę główną, procesor karte graficzną (za 250 wyłapiesz chociażby gtx 630 - polecam) i trochę ram. Pamiętaj, że to procesor jest najważniejszy, w tym przypadku możesz również kupić AMD np. phenom II który jest porównywalny z i5, a niektóre modele nawet ją przewyższają.

Co do gier to mogę ci powiedzieć o CS i GTA. 
Cs na 20-30 FPS w porywach
GTA będzie muliło nawet na najniższych ;)

banner.jpg

Opublikowano

The Forest : NON

GTA IV : Low

CS ; 30-60FPS

Ew.Fifa 13/14

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano
za 250 wyłapiesz chociażby gtx 630 - polecam

Najlepiej wersja z 4GB VRAM. Będzie z niej użytek. W końcu nadaje się do grania w 4k. 

Pamiętaj, że to procesor jest najważniejszy, w tym przypadku możesz również kupić AMD np. phenom II który jest porównywalny z i5, a niektóre modele nawet ją przewyższają.

O k***a, jakie mądrości xD

Nie wypowiadaj się bez chociażby minimalnej wiedzy. 

416231423689480320491.png

Opublikowano

@b△ry chodzilo Ci chyba o gt630 nie oplaca się brać nic z tego co napisaleś zwykla i3-4170 zasygo phenoma...

Autorze uzbierz minimum 2,500zl i można zlozyc fajny zestaw z gtx950 i i3-4170.Pograsz nawet w wiedzmina 3 na srednich w FULLHD

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

Ok dzieki za odp... Jestem teraz w trakcie zbierania na nowy sprzet mam juz prawie 2k i teraz czy kupic kompa czy skladac hmm

Za 2k zl to juz masz bardzo dobry komputer, wiec moze juz zlozyc?

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Najlepiej wersja z 4GB VRAM. Będzie z niej użytek. W końcu nadaje się do grania w 4k. 

O k***a, jakie mądrości xD

Nie wypowiadaj się bez chociażby minimalnej wiedzy. 

@b△ry chodzilo Ci chyba o gt630 nie oplaca się brać nic z tego co napisaleś zwykla i3-4170 zasygo phenoma...

Autorze uzbierz minimum 2,500zl i można zlozyc fajny zestaw z gtx950 i i3-4170.Pograsz nawet w wiedzmina 3 na srednich w FULLHD

No jakąś wiedzę mam skoro go używam i czytałem niektóre recenzje opisujące. 

jedyną wadą jest chłodzenie i nic więcej, ale to jest kwestia wymiany. Procesor można spokojnie podkręcać.

Jak na niski budżet procesor jest bardzo dobry, a skoro go nie mieliście bo z tego co słysze to nie to po co porównujecie? 

Skoro was stać na wyj*bany sprzęt to proszę bardzo możecie kupować co chcecie, ale kolega chce w konkretnym budżecie, a z takowym dobrego intela nie kupi :)

banner.jpg

Opublikowano

No jakąś wiedzę mam skoro go używam i czytałem niektóre recenzje opisujące. 

jedyną wadą jest chłodzenie i nic więcej, ale to jest kwestia wymiany. Procesor można spokojnie podkręcać.

Jak na niski budżet procesor jest bardzo dobry, a skoro go nie mieliście bo z tego co słysze to nie to po co porównujecie? 

Skoro was stać na wyj*bany sprzęt to proszę bardzo możecie kupować co chcecie, ale kolega chce w konkretnym budżecie, a z takowym dobrego intela nie kupi :)

Wyjdź z tematu. 

Te recenzje czytałeś chyba porównujące z iX pierwszej generacji. 

Obecna cena tego procesora to ok. 200zł za modele 955BE/965BE z drugiej ręki, za 300zł można już mieć i5 Sandy. Gdzie tu widzisz opłacalność zwłaszcza, że na stocku cienizna z niego straszna ? 

416231423689480320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...