Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiej permisji brakuje dla administratorów serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CzołgistaBartek  ale mi nie chodzi, żeby dać im uprawnienia do wszystkiego od worldedita, bo domyślam się jak to się skończy. Ja potrzebuję konkretnych permisji na: działanie //wand'u i tyle.  ;)

Ale dzięki, że chciałeś pomóc (chyba, że znasz odpowiedź xD:)

Pomocnik
Opublikowano

WorldEdit.*

WorldEdit*

Essentials.*

I jakie tam masz pluginy. Tylko bez przesady bo to wkońcu Admin!

Opublikowano

Dobranie rangi na serwerze jest wzgledne...

Bo jak masz 10 rang:

(ChatMod KidMod JuniorMod, Mod, Budowniczy, HeadMod, JuniorAdmin, Admin, HeadAdmin, Wlasciciel) ... To każda powinna mieć o 4-6 wiecej ważnych atutów.

Think About it ^

(…) żeby dać im uprawnienia do wszystkiego od worldedita, bo domyślam się jak to się skończy.(…)
Admin powinien być osobą zrównoważoną, nie wiem jak to bedzie u Ciebie na serwerze, myślę o definicji...

@AntyWarn

do podstawowych pluginow:

-essentials

-worldguard

-worldedit

-czat

-banowanie

(...)

Podales zbyt malo informacji by Ci pomoc, brakuje mi:

*typu serwera

*ilości rang

Z poważaniem

----

Licze na +

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Tak na prawdę serwer już mam, od samego początku to ja robiłem cuboidy, ale graczy dochodzi i się już nie wyrabiam, a 24/7 nie będę siedział przez MC.

Mam te podstawowe pluginy o których mówisz, mam nawet wiele więcej.

Typ serwera to survival-ekonomy.

Rangi:

Gracz i VIP

Rangi administracyjne:

Pomocnik, Moderator i Administrator.

Pomocnicy zostali stworzeni na moim serwerze do celów pilnowania czatu i na próbę, są zwykłymi graczami, mogą jedynie kickować i mają dostęp do /afk (gdyż najpierw sprawdzam ich zachowanie i podejście do sprawy).

Jeśli Pomocnik dobrze się sprawuje dostaje Moderatora, wtedy nadal ma za zadanie pilnować czatu, ale może też banować, mutować, afkować oczywiście, kickować, strzelać piorunami i używać /socialspy oraz tworzyć cuboidy.

A gdy Moderator pokaże, że jest naprawdę dobry awansuje na Admina. Admin może wszystko co Pom&Mod oraz może dawać też bany na IP, vaniszować (śledzić xrayowców) sterować pogodą, mają nawet dostęp do /fly. Ale nie muszą tak jak Pomcnicy i Modzi ciągle pilnować czatu, mają to robić tylko, gdy nie ma Pomocników i Moderatorów. Stworzeni są do banowania xrayowców i tworzenia cuboidów.

Jak do tej pory mieli dostęp do nie ograniczonego WorldGuarda i WorldEdita, ale nie raz przesadzali lub lekko nadużywali władzy, więc postanowiłem usunąć im nie ograniczenie i powiązać ich tylko z: //wand, //expand vert, /region defne <nazwa_cuba> <nick_dla_wlasicicela>. I tyle, wszystko udało mi się zrobić po testach oprócz //wandu siekierka działa jak zwykła.

Mam nadzieję, że sprawę wytłumaczyłem jasno.

Z góry pozdrawiam!

:)

Opublikowano

Dodaj

- worldedit.wand

- worldedit.selection.expand

- worldedit.selection.pos

- worldguard.region.define

- worldguard.region.info.*

baner2.png

Opublikowano

Mozesz dac * (magiczna gwiazdeczke adminow)

Ale musisz miec adminow:

Full ogar

Nie jakies dzieci

Znajomosc 1-2-3 lata

;p

jd kappa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...