Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja laptopa

jachcehaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Jaki posiadasz budżet na kupno? 800zł-1000zł

- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? Laptop Lenovo G510: Intel Core i7 4700MQ 2.4ghz, Pamieć ram 4GB 1600mhz, Dysk 1TB, Grafika AMD R7 M265

- Co chcesz osiągnąć poprzez kupno/modernizacje sprzętu? Chciałbym dokupić nową kość ramu (dodatkowe 4gb) oraz szukam rozsądnego dysku ssd w tej cenie, pojemność 500GB

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop? Multimedia, Gry

- Czy komputer będzie rozbudowywany? Możliwe

- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? Pamięc ram oraz dysk ssd mogę zamówić nawet dziś

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny (dotyczy obu), monitor czy inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.) (dotyczy jedynie komputera). Obecnie system operacyjny mam wgrane na moim obecnym dysku i tu znajduję się moje pytanie, czy jest możliwośc jakoś przeniesienia systemu na dysk ssd?? Ponieważ w obudowie laptopa mam tylko jedną kieszeń na dysk i obecnie znajduję się tam dysk hdd a chciałbym zamontować ssd nie tracąc pieniędzy na nowy system

- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) nie

- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? wydajność

- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe) 1366x768

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu. Szukam kości ram 4gb 1600mhz obecny model mojej kości to Samsung M471B5173QH0-YK0, jeżeli według was ta kośc pamięci jest słaba jestem także skłonny wymienić ją na 2 inne (2x4gb), oraz dysku ssd o pojemności 500gb
Dodatkowo szukam podkładki chłodzącej pod laptopa w cenie do 200zł

Proszę o podanie modelu kości ram, które będą współpracować z obecną lub inną do wymiany oraz dysk ssd

Najlepsze odpowiedzi wynagrodze

Opublikowano

W sumie ta wersja to badziew do biura i do multimedii a nie do rozbudowy pod gry. Średnio  ledwo osiągalne wyniki dla gier to 40 czasami 60 FPS 

Pamięci kupuje się do tego modelu najlepiej DDR3L bo to w końcu laptop o niskim poborze prądu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...