Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o takiej koncepcji serwera?

MAFRIX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pomysł na serwer typu survival+freebuild (taki wymieszany). Serwer miałby być z kilkoma pluginami na krzyż, po prostu nie przesadzić z tym wszystkim. Chodzi o to, że wchodzi gracz i tworzy serwer razem ze wszystkimi, buduje to co chce i gdzie chce, a administrator dla zabezpieczenia jego budowli daje cuboida (administrator grałby na survival mode). PVP oczywiście aktywne na wyznaczonym terenie, lub poza miastem (miasto - tam gdzie wszyscy budują). Chodzi o niewielką ilość graczy (wielka ilość graczy też może być ;p), serwer opłacam ze swoich pieniędzy. Wypaliło by takie coś? Jeszcze do końca nie obmyślałem wszystkiego, ale zatęskniłem za tym, jak kiedyś miałem serwer 60 slotowy (chyba to była wersja mc 1.2.) i wchodząc na niego cieszyłem się, że inni się cieszą z rozgrywki (takie masło maślane). Tamten był freebuild.

Ps. Sory za styl pisowni  ;)

Opublikowano

Pomysł na serwer dość oklepany, takie coś było kiedyś modne. Wątpię, żeby udało Ci się zebrać dużą liczbę graczy, ale może ktoś z tych starszych userów się znajdzie. 

Opublikowano

Pamiętam te czasy z mc 1.2.5 itp Jak dla mnie pomysł dobry Tylko problem w tym kto by chciał na takim serwerze pograć Ja bym z chęcią pograł :)

Opublikowano

jeśli chcesz żeby było zainteresowanie takim serwer to musisz coś nowego dodać. Freebuild daje wiele możliwości i można tutaj wiele dodatków dać, także jeśli jesteś kreatywny to jak najbardziej tak.

8040135eb3.png

Profesjonalny serwer Minecraft

SV + Gildie 1.7.x |

IP: mc.mefarius.eu

Serdecznie zapraszamy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...