Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Movement podzczas strzelania

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Jakies rady jak cwiczyc movement podczs strzelania? mam problem otóż, wkrza mnie to, ze typ biega i mi banie trafiam, a gdy ja staje w miejscu i mam celownik na bani to NIE WEJDZIE ZA CHINY. Jak to ćwiczyc ten movement by byc słabo trafialnym?

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

To jest refleks, movment to poruszanie sie, refleks to celowanie.

Nawet na serverach mg/deathrun wyrobisz movment, ja za czasow 1.6 sobie tak wyrobiłem.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Na to składa się wiele czynników, a mianowicie: refleks, kontrola odrzutu broni, wyczucie myszki (aim), odpowiednie DPI ( zbyt duże uniemożliwia dokładne celowanie) no i movement. Są różne sposoby na strzelanie - full auto, przy którym trzeba stać w miejscu; serie - wystrzelasz kilka kulek i zmieniasz pozycję o kilka kroków; pestkowanie - strzelasz, robisz krok i od razu strzelasz. Wszystkie z powyższych trzeba wyczuć, poćwiczyć. Serwery DM są najlepszym rozwiązaniem. Z czasem po prostu samo Ci to wejdzie w krew. Polecam również arenki 1v1.

NU94p9A.gif

Wracam..

Bywalec
Opublikowano

Zobacz sobie poradniki strafe'owania na yt.

What are you talking about?

Strefy są od bh i lj, nie mają nic wspólnego z problemem autora tematu.

Opublikowano

What are you talking about?

Strefy są od bh i lj, nie mają nic wspólnego z problemem autora tematu.

Idź pograj w lola albo coś.

movement podczas strzelania  o który chodzi autorowi "by być słabo trafialnym" to strafe shooting, każdy kto grał w 1.6 czy sorce to wie.

A jak ktoś przypełzł z lola albo mc to niech się nie wypowiada.

Bywalec
Opublikowano

Idź pograj w lola albo coś.

movement podczas strzelania  o który chodzi autorowi "aby być słabo trafialnym" to strafe shooting, każdy kto grał w 1.6 czy sorce to wie.

A jak ktoś przypełzł z lola albo mc to niech się nie wypowiada.

He, sam sobie zaprzeczasz.

Zobacz sobie poradniki strafe'owania na yt.

Taką radą skierowałeś na poradniki odnośnie stref przy bh jak i różnego typu lj.

Jak sama nazwa wskazuje strafe (sidestep) shooting to zupełnie co innego.

Są to ruchy w boki (A-D) w przerwach pomiędzy strzałami, przy samych strefach zaś dodajesz ruch myszką na boki.

Co do mojej gry w cs'a - jestem święcie przekonany, że gram w niego znacznie dłużej od Ciebie.

@supremenoob

Nie chcę robić spamu więc napisze tutaj.

Post kierowałeś do autora tematu, w jego przypadku wpisanie cs strafe/cs:go strafe etc. zakończy się jednym - trafieniem na poradniki odnośnie skakania, stąd moje upomnienie - jeżeli już o czymś piszesz to rób to dokładniej, jak wyżej napisałem oba pojęcia się różnią.

Pierwszy film który wyskoczył mi po wpisaniu cs strafe - https://www.youtube.com/watch?v=O9Dg1lPPMmM

Opublikowano

He, sam sobie zaprzeczasz.

Taką radą skierowałeś na poradniki odnośnie stref przy bh jak i różnego typu lj.

Jak sama nazwa wskazuje strafe (sidestep) shooting to zupełnie co innego.

Są to ruchy w boki (A-D) w przerwach pomiędzy strzałami, przy samych strefach zaś dodajesz ruch myszką na boki.

Co do mojej gry w cs'a - jestem święcie przekonany, że gram w niego znacznie dłużej od Ciebie.

Skoro twierdzisz, że już tyle czasu grasz w cs to powinieneś wiedzieć że mówi się na to strafe/strafe shooting.

I pod taką własnie nazwą można znaleźć tutoriale na yt ( sprawdziłem).

@091

A to drugi filmik jaki wyskakuje po wpisaniu "strafe cs go" . Ogólnie po wpisaniu tej frazy ponad połowa to filmiki własnie o strzelaniu. Musisz chyba napisać autorom tutoriali na yt że "to nie jest strafe!" :D

https://www.youtube.com/watch?v=TjhtUbf9irw

Myślę że autor będzie wiedział który  filmik pomoże mu w "byciu słabo trafialnym"

Opublikowano

DPI 400, sens 2.2 ponieważ gram main AWP w teamie i wiekszy sens mi sie przyda do drag shotów czy też 90 stopni jak mam plecy. Chce tera potrenowac tego kalacha. Chcialbym dobrze pestkowac, fulll auto umiem tylko te pestki tragiczne i te A-D A-D. 

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

O typie. O to mi chodzilo. Mega PLUS

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...