Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADC - Poprawianie swoich umiejętności

s0sna1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, sprawa wygląda tak, że po 2 latach wrocilem do ligi legends. mainuje adc, jeszcze nie posiadam dywizji, ale gram dosyc ladnie. Moja średnio cs w 10 min. to ok 70-80 creepsow. zazwyczaj gram defensywnie, zalezy na kogo gram. jednakze w jaki sposob mozna polepszac swoje umiejetnosci na tej pozycji? jak ciagle dozyc do samodoskonalenia sie, oraz ciaglego polepszania swoich umiejetnosci na tej pozycji jak i do samej gry? jaki wy macie pomysl?

Opublikowano

Najważniejsze jest grać na smartcastach i na szybkich auto atakach tj. player movement atack na "A"

Grając na tym zwiększają się twoje możliwości kite'owania i reakcji na przeciwników, ćwicząc grę w ten sposób po pewnym czasie po prostu ma się wprawę do wszystkiego. Wystarczy z każdej gry wyciągać coraz to kolejne wnioski i stawać się coraz lepszym - znać matchupy, przewidywać ruchy wroga, znać swój DMG itd.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Podstawa na adc to orbwalking 

Farmę masz dobrą 

a z grą ofensywną/defensywną to zalezy od picków przeciwnika jak i waszych 

Zorganizuj jakiegoś premade na supporta bo ludzie którzy grają supportami  to przeważnie last picki które chcą inną linie ale z przymusu grają na supporcie 

Naucz się dobrze ustawiać (oglądaj streamerów itp itd) osobiscie polecam Gosu,Doublelifta,Sneaky 

Smartcasty tez bardzo ważna rzecz powiem ci z mojego doświatczenia grałem w lola 1,5roku i nigdy nei gralem na smartach zacząłem i gra się o wiele lepiej łatwiej zoutplayowac itp itd 

Opublikowano

Przede wszystkim musisz dużo grać, zwłaszcza teraz po zmianach. Musisz ogarnąć nowe itemki i ich siłe, grać wszystkimi Marksmanami żeby znać ich możliwości a potem sam wyciągać z nich wszystko co się da. Pamiętaj również o pozycjonowaniu się w team fightach, zawsze stój za teamem i bij najbliższy Ci cel, nigdy nie wchodź w środek. W sumie to nie mam co Ci dalej poradzić, po prostu musisz grać, grać i jeszcze raz grać, z czasem wszystkiego się nauczysz - matchupów, pozycjonowania się, perfekcyjnego farmienia oraz możliwości danego championa, sam będziesz w stanie ocenić sytuacje kiedy grać agresywnie a kiedy defensywnie. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...