Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z monitorem

Shooneeek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , 
Posiadam monitor 75hz i podczas animacji w grze , miewam klatkowanie ekranu. Nie jest to spowodowane komputerem (fps w przedziale 190-300 na DM)
Próbowałem zmienić na 60hz , lecz wtedy obraz cały czas się klatkuje , nawet gdy net_graph wyswietla po 300fps. Monitor nie obsluguje także rozdzielczości 4:3 1280x960 , ponieważ jest ona w 60hz i sama próba zagrania na niej gry z botami jest praktycznie niemożliwa. Uniemożliwia mi to także gry na natywnej rozdzielczosci , gdy strzelam z broni lub skacze to jest kaput, klatkowany obraz wygląda jakby było 30-40 fps na komputerze D: Obecnie grywam na 1280x1024 stretched , odczuwalne są ścinki , ale mniej niż na natywnej. Nie pomaga także ustawienie fps_max 60 lub 75 

Mam nadzieje ze znajdzie sie tutaj ekspert ,  ktory wie czym to jest spowodowane  :) pozdrawiam

Opublikowano

Zacznij od najniżej rozdzielczości i sprawdzaj po kolei. Poza tym pobierz sterowniki do karty graficznej która również odpowiada za monitor.
Ps. Zostaw na 75 Hz

banner.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...