Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opcje binarne, bawił się ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbował ktoś z was "bawić" się w opcje binarne ( dwójkowe ) ? 

Czy to faktycznie się opłaca? z tego co można poczytać w internecie opinie są dość podzielone, jedni uważają, ze to to samo co hazard, szanse pół na pół a drudzy, że można mieć dobre analizy rynku i z odpowiednim systemem obstawiania można z dużą skutecznością wygrywać, w ostatecznym rozrachunku wychodząc na plus.

Korzystał ktoś z was tego? jak to wygląda w praktyce?

Myślałem, czy by nie spróbować w to zagrać metodą progresji na bardzo niskich kwotach, skoro nie jest to totalne 50/50 szans ponieważ sugerujemy się wykresami to może to jednak by zadziałało dość skutecznie na dłuższą metę.

Proszę o odpowiedź tylko osoby, które wiedzą co to jest i mają z tym jakieś doświadczenie.

Opublikowano

Jeżeli masz jakieś pieniądze to możesz zainwestować i kupić jakąś strategie np. Binary Alpha (37 dolców) 

linki w górę

Opublikowano

Mam roczne doświadczenie z opcjami binarnymi, nie polecam ich z kilku prostych powodów. Wiele osób myśli, że to szybki i łatwy sposób na wzbogacenie się, ale niestety inaczej to wygląda w praktyce. Między innymi dlatego, że nie da się cały czas wygrywać :P

1. Szansa na wygranie wynosi 50%. W moim przypadku wyglądało to tak, że najpierw wygrywałem 5 razy, a później 5 razy przegrywałem i byłem na minusie.

2. Analizy nie zawsze są skuteczne, brokerzy forex sterują rynkiem, mają do tego odpowiednie nakłady finansowe. Broker bogaci się na twoich stratach, wiele osób temu zaprzecza, ale to prawda ;)

3. Strategie nie będą działały przez wieczność, część z nich traci swoją skuteczność po jakimś czasie, i musisz od nowa poświęcić kilka miesiący nauki na opanowanie nowej strategii.

Wiele brokerów oferuje darmowe konta demo (np. OptionTrade). Możesz spróbować pograć na takim koncie, i sam stwierdzisz, czy warto się w to bawić :)

Opublikowano

wiem, ze oferują konta demo i chcę to przetestować, chciałem się tylko dowiedzieć przy okazji co sądzą o graniu na prawdziwe pieniądze inni, którzy próbowali.

Najpierw konto demo.

Później graj na realną kasę, bo bez doświadczenia nie masz szans :)

Sprawdź portal binary24.pl, znajdziesz tam wszystkie potrzebne informacje.

Opublikowano

Przecież już napisałem, że nie zamierzam wywalać realnej kasy bez wcześniejszej zabawy z demo... 

Czytam teraz kilka for na raz włacznie z binary24.pl, po prostu chce mieć jednoznaczną odpowiedź, czy warto iść w kierunku opcji binarnych, czy istnieje jakiś w miarę stabilny system czy to wszystko może się raz dwa posypać i szkoda czasu.

Analizuje teraz dość obszerny temat odnośnie tego binary alpha, wygląda ciekawie ale jeszcze musze się z tym bardziej zapoznać.

Dalej czekam na odpowiedź ludzi, którzy mieli do czynienia z opcjami binarnymi i chcą się wypowiedzieć.

Opublikowano

chce mieć jednoznaczną odpowiedź, czy warto iść w kierunku opcji binarnych

Są ludzie, którzy zarabiają ładne sumki na OB. Więc tak jak mówiłem wcześniej, pograj na koncie demo, jeżeli Ci się to spodoba i będziesz miał z tego zysk, to dalej szlifuj umiejętności i poszerzaj wiedzę. To Ty musisz stwierdzić, czy warto rozwijać się w tym kierunku :)

Najlepiej będzie, jak zadasz to pytanie na forum, które dotyczy opcji binarnych. Wątpię, żeby znalazł się tu ktoś, kto ogarnia ten temat :P

Opublikowano

wiem, ze oferują konta demo i chcę to przetestować, chciałem się tylko dowiedzieć przy okazji co sądzą o graniu na prawdziwe pieniądze inni, którzy próbowali.

Ja bym na twoim miejscu uważał na te konta demo.

Zazwyczaj ma się na nich lepsze wyniki niż byłyby na rzeczywistym koncie. Po to by zachęcić cię do wpłaty gotówki.

Na wielu ludzi to działa, wygrywają większość obstawień na koncie demo, myślą że mają do tego talent, wpłacają prawdziwą kasę i niestety czeka ich rozczarowanie.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...