Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Loss 10-15% w połowie gier

MaddoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od ponad miesiąca mam taki problem, że 50% gier które gram mam ping 100-110 i loss 10-15%. Normalnie mam ping w okolicach 50-75 i bez lossu. 

Gra z lossem jest niegrywalna, nie słychać połowy dźwięków, wszystko jest mocno zlagowane. Z takich gier momentalnie wychodzę lub męczę się 45minut, jeżeli mogę dostać Ban'a na 7 dni.

Mój internet to Neostrada, oferta do 20 Mb/s, Modem Livebox 2.0. Dodam jeszcze że w niektórych porach dnia, np. rano i w nocy wydaje się że takie gry się rzadziej trafiają. 

Takie problemy mam tylko i wyłącznie na serwerach Valve, na FFA nigdy mi się nic podobnego nie zdarzyło a ping utrzymuje się w granicach 30-45ms.

Wiem że sporo osób też ma ten problem, znalazł ktoś rozwiązanie?

Opublikowano

Sprawdź stabilność połączenia internetu, oraz podeślij wyniki speedtestu. W ofercie ja też mam 50mb/s, a mam średnio 39... :)

comment_m95KQHfhf6VE4behQXXtRbullmaTavwP

2k8

cs

player

Opublikowano

­Niestety to wina po stronie serverów, nic z tym nie zrobisz możesz co najwyżej lepszy internet kupić, ja przeszedłem z neostrady do neti i z pingu właśnie 70-100 mam teraz 30-50max, ale to kwestia zakwaterowania różnie z tym bywa :)

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Neostrada i tyle. Teraz to się nazywa orange i się zrobił z tego syf. Ja przez miesiąc miałem to samo aż do piątku. Od tego właśnie dnia mam 40-50 pingu, ale zobaczymy na jak długo. Spróbuj zadzwonić do nich.

Opublikowano

@RevisionOfMode
Tak samo jak on pisał. To neostrada. Masz najlepszy internet pod słońcem w Polsce, a w dodatku do gier. Ping 3000, loss: 10% lub błędy/straty pakietów to normalka w neostradzie. Zostaje tylko czekać na innego neta.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Mam ten sam problem :/ Zależy na jaki serwer trafisz. Możesz spróbować zainstalować program wtfast 

Rankboosting (Sygnatura).png

Legenda
Opublikowano

Masz ustawione takie komendy jak: cl_updaterade, cl_cmdrate, rate na 128000.

Niestety Twoje łącze nie wyrabia, gubi dane i musisz wrócić do rate 80000 oraz poprzednich komend 64.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Możesz jeszcze sprawdzić programem WinMTR. Zostaw go włączonego podczas gry a po meczu sprawdź wyniki lub w chwili laga zminimalizuj grę i sprawdź dane jeżeli tam coś Ci wykaże to jedynie pozostaje Ci dzwonienie do Orange.

Opublikowano

Mnie również ten problem zastanawia. Mam LTE z Plusa i przy zasięgu 4/5 kresek( 80%) obecna prędkość pobierania 100kb/s o.O o.O Limit resetuje mi się 5tego dnia miesiąca (na CS starcza więc spoko, nawet filmy oglądam na tym bez obaw). O dziwo na telefonie też mam LTE zasięg 5/6 kresek obecnie z Play i prędkość ściągania 50/100kb/s :pls: :pls: :pls: Co to jakieś globalne opóźnienie? czy nadajnik w pobliżu nie wyrabia? ( zawsze miałem ping <60ms i prędkość do 75mbps na pc)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...