Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 monitory - vga i dvi

Deerek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu wspomnę jeśli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.

Jestem w posiadaniu 2 monitorów, jeden podpiąłem do karty graficznej przez przejściówkę D-sub>DVI i jest tam podpięty od kiedy dostałem komputer (sierpień), a drugi monitor podpiąłem wczoraj do wejścia D-sub w płycie głównej jednak coś nie zadziałało.

I tutaj moje pytanie, da radę jakoś podłączyć ten drugi monitor bez konieczności kupowania drugiej przejściówki?

Płyta główna: B85-G43

Karta Graficzna: GeForce GTX 970

Opublikowano

Tak jest mozliwosc do plyty glownej nie zadziala ponieważ jest karta zintegrowana

Twoja karta ma napewno wejscie hdmi sproboj wejsciem hdmi podlączyc pod drugi monitor

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

Tak jest mozliwosc do plyty glownej nie zadziala ponieważ jest karta zintegrowana

Twoja karta ma napewno wejscie hdmi sproboj wejsciem hdmi podlączyc pod drugi monitor

Tylko że ten drugi monitor jest dosyć stary i ma kabel dsub. :P jakiś sposób na to?

Karta ma 2 wejścia DVI (tylko różnią się od siebie minimalnie) oraz HDMI

Opublikowano

To podlącz pod te 2 wejscia

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

Jakimi kablami dysponujesz

W sumie to żadnymi, prócz d-sub z tych właśnie dwóch monitorów. Jeśli jest potrzeba kupowania przejściówki to oczywiście kupię... tylko jaką. :D

Opublikowano

Czy byś mogł podac modele monitorow?

Opublikowano

Czy byś mogł podac modele monitorow?

O boże, obydwa to totalne starocia, wiem tylko jeden: Hyundai x91, a drugi to tylko Belinea xD Ten drugi wiem że sprawny bo miałem podpięty do laptopa.

Opublikowano

Musisz podlączyc pod te 2 wyjscia na karcie graficznej innego wyjscia nie ma

Opublikowano

Musisz podlączyc pod te 2 wyjscia na karcie graficznej innego wyjscia nie ma

No w takim razie jutro się przejdę do sklepu po przejściówkę. Dzięki za pomoc. ;)

Opublikowano

I sobie  ją potem wsadzisz wiesz gdzie... 

Nowe karty graficzne mają tylko jedno wyjście analogowe VGA  , reszta to tylko cyfrowe. podłączyć można wyłącznie przez konwerter cyfrowo analogowy drugi monitor analogowy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

I sobie  ją potem wsadzisz wiesz gdzie... 

Nowe karty graficzne mają tylko jedno wyjście analogowe VGA  , reszta to tylko cyfrowe. podłączyć można wyłącznie przez konwerter cyfrowo analogowy drugi monitor analogowy 

Czyli nie da rady podłączyć dwóch monitorów? ;_;

Opublikowano

Da , 2x vga przez kabel przejściówkę co masz i konwerter którego nie masz. (od 50 do 100 zł koszt DVI-D na VGA )

Masz w karcie :   DVI-I  cyfrowo-analogowe i  DVI-D tylko cyfrowe 

Opublikowano

Da , 2x vga przez kabel przejściówkę co masz i konwerter którego nie masz. (od 50 do 100 zł koszt DVI-D na VGA )

Masz w karcie : DVI-I cyfrowo-analogowe i DVI-D tylko cyfrowe

No dokładnie tak mam. Właśnie dlatego nie ogarnąłem i się pytam... Wytłumaczysz mi dokładnie jak to powinno wyglądać?

@Ktosiu A da radę podłączyć jeden monitor do DVI-I, a drugi do Display port?

//Chyba to już ogarnąłem, muszę kupić adapter z VGA>DP no i to mi zadziała, tylko mam nadzieję że będzie tanie w sklepie xD

Opublikowano

Chyba nie ogarnąłeś jednak, musisz kupić DOWOLNY konwerter HDMI/DP/DVI-D na VGA żaden odwrotny jak napisałeś (  VGA>DP ) !  

Adapterów nie ma i nie będzie bo nie jest możliwe zastosowanie adaptera bez konwertera. 

Opublikowano

Chyba nie ogarnąłeś jednak, musisz kupić DOWOLNY konwerter HDMI/DP/DVI-D na VGA żaden odwrotny jak napisałeś (  VGA>DP ) !  

Adapterów nie ma i nie będzie bo nie jest możliwe zastosowanie adaptera bez konwertera. 

Takie coś nie pójdzie? http://www.komputronik.pl/product/227194/Elektronika/Akcesoria_Eksploatacja/Delock_adapter_DisplayPort_m%C4%99ski_VGA_%C5%BCe%C5%84ski_na_kablu_12_5cm.html;____________; to w takim razie jak ten konwerter ma wyglądać mi powiedz bo już nie wiem....

@Ktosiu pls, pomóż szybko bo zamówiłem to co dałem wyżej, a będzie kiepsko jak mi to przyjdzie i nie zadziała ;_;

//Za dużo już się naczytałem i naoglądałem by uwierzyć w to że to co właśnie zamówiłem jest złe. To zadziała.

Opublikowano

Na szczęście masz dobry to własnie jest konwerter cyfrowo-analogowy , tylko źle napisałeś wcześniej. Zawsze pisze się wyjście ( komputer DP ) do  wejścia ( monitor VGA )

Opublikowano

Na szczęście masz dobry to własnie jest konwerter cyfrowo-analogowy , tylko źle napisałeś wcześniej. Zawsze pisze się wyjście ( komputer DP ) do  wejścia ( monitor VGA )

Właśnie dopiero po czasie zorientowałem się że napisałem na opak. Tyle dobrze, w środę powinienem już mieć.

Napiszę w temacie czy będzie działać, a tobie dziękuje za pomoc! :)

//Działa. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...