Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Produkcje z/bez definitywnych zakończeń

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Produkcje bez definitywnych zakończeń, anime jako tylko wstęp do mangi, najgorsze możliwe zakończenia, inne niż w pierwowzorze itp. Wybierz coś z tego. Możesz wszystko, jak takie dane anime jest xD

+ Produkcje, gdzie drugi sezon jest niepotrzebny. Nie ma szans, że kiedyś taki powstanie, zakończenie jest bardzo dobre, jest ten punkt kulminacyjny,  seria się zamyka ostatecznie na końcu, takie same jak w pierwowzorze itp. Wybierz coś z tego. Możesz wszystko jak takie dane anime jest xD

Możecie podać po kilka tytułów? Bardziej mi chodzi o to 1. Mi by się takie coś przydało. Bym uważał na takie serie i ewentualnie je omijał. Wiedziałbym, że jak zacznę to z czymś takim mam się liczyć. Może się też to przydać innym osobom na forum.

Ja wymienię kilka (dla osób, które nie czytają mangi, w tym Ja)

Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The Animation - możemy sobie jedynie powiedzieć co powinno być dalej

Deadman Wonderland (wstęp do mangi)

Akame ga Kill - od 19/20 do końca filery. Zakończenie nie jest znowu takie złe (w mandze może być podobnie) Polecam zaglądnąć do mangi. Nie ma raczej mowy o drugim sezonie. Ewentualnie anime na podstawie prequelu Akame ga Kill czyli dzieciństwo Akame, jej praca w stolicy.

White Album 2 (nowsza wersja) - Brak definitywnego zakończenia w anime, jednak MAL mówi, że Setsuna Ogiso -

Haruki broke up with Setsuna after episode 13. Three years later, they reunite again, but Haruki gives her a cold shoulder. Setsuna is still in love with Haruki even after what he did to her. Three years later, the song "Todokanai Koi" will become a hit on campus.

Claymore - podobno koniec został zmieniony i w mandze jest inaczej. Za krótkie jak dla mnie. Powinna być jakaś kontynuacja czy coś

Hunter x Hunter 2011 - Powinna być kontynuacja

BTOOOM! - Powinna być kontynuacja :(

Gokukoku no Brynhildr - Anime super do połowy. Od połowy zaczyna się psuć (odkąd zaczął się robić taki haremik) z zakończeniem to nieźle pojechali. Powinno być... więcej odcinków? całkiem zakończenie zmienione

Jak już istnieje gdzieś taki temat to sorry. 

Opublikowano

@indywidualistaA

Dzięki za pomoc ^^ Myślałem właśnie ostatnio nad Mahouka Koukou no Rettousei No faktycznie, Akatsuki no Yona. Liczę, że będzie drugi sezon. Chociaż w takim Arslan Senki już został zapowiedziany. Nie pamiętam jak było w Black Bullet, ale mi się podobało i je dosyć wysoko oceniłem :D­

Opublikowano

Jeśli chodzi o Gokukoku no Brynhildr, to powiem, że dalej pierdoli się jeszcze bardziej, bo haremu jest 3 lub 4 razy więcej (czytam mangę ;D). ;__;

Ogółem mniej więcej od polowy anime jest pomijane bardzo dużo szczegółów, które powinny się tam znaleźć, a ostatni odcinek powinien być rozłożony na jeszcze 2-3.

Rokka no Yuusha bez zakończenia praktycznie, może i z tego roku, ale dochodzą słuchy, że kontynuacji nie będzie...

Sankarea, zaczęli wprowadzać nowości w ostatnim odcinku i zakończyli produkcje, choć moim zdaniem anime było bardzo dobre.

Trinity Seven, tutaj mamy to samo co BTOOOM!, kończy się od tak, bez zakończenia historii.

Summa summarum i tak wszystkie warto obejrzeć :D

W Black Bullet wychodzi na to, że byli zaledwie na jednej akcji, a z tego to nawet tasiemca można by zrobić. No cóż, zjebali.

Opublikowano

Acchi Kocchi

Aldnoah.Zero

Bokura wa Minna Kawaisou
Gekkan Shoujo Nozaki-kun
Brynhild in the Darkness
Henneko
Kimi to Boku
Natume Yuujinchou
No Game, No Life

Saekano
Toaru Majutsu no Index
Watamote

Każda z tych bajek urwała się w połowie albo w jakimś kulminacyjnym momencie. Na kolejne sezony raczej nie ma co liczyć.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@Ariness

Rokka no Yuusha obejrzałem. Musi być 2 sezon... co? ma nie być? Niech tylko spróbują nie dać. Przecież tam nic się nie wydarzyło praktycznie w tym całym anime :( Nic nie wiadomo. Tylko trochę walki, szukanie, bieganie, szukanie, bieganie, trochę walki... 

Watamote nie pamiętam

No Game No Life - faktycznie, oj powinni dać. Kontynuacja potrzebna. Chętnie bym ją obejrzał ;)

Aldnoah.Zero - mimo iż to ma 2 sezony to też nie ma jakiegoś dobrego zakończenia? Ja nie oglądałem

PS. Hikki ^_^

Opublikowano

-:

Nana

Kaichou wa Maid-sama

Akame ga Kill, bo fillerowa końcówka

Hyouka to anime skończyło się nijak

Zetsuen no Tempest, chciałbym wiedzieć jak dalej z tym ich romansem

Nagi no Asukara, tak jak wyżej

Mikakunin de Shinkoukei, tak jak wyżej

Bleach

Gekkan shoujo Nozaki-kun

+:

Kimi no Iru Machi

Seria Grisaia no

Kimi ni Todoke

Nie może mi nic więcej do głowy przyjść.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Bleach pomimo że zrobiono wprowadzenie do nowej serii to ów jeszcze nie mamy okazji ujrzeć, jedynie w Mandze,

Berserk niewiarygodnie irytujące zakończenie, dopiero gdy akcja zaczyna nieźle się rozkręcać dostajemy wręcz w pysk informacją że mamy iść czytać mangę bo anime musi się tutaj skończyć.

Opublikowano

Ja chciałbym jeszcze zobaczyć kontynuacje:

Sakurasou no Pet na Kanojo

Yamada-kun to 7-nin no Majo (TV)

Mayo Chiki!

Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Ja chciałbym jeszcze zobaczyć kontynuacje:

Sakurasou no Pet na Kanojo

Yamada-kun to 7-nin no Majo (TV)

Mayo Chiki!

Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?

Yamada musi dostac kontynuację, bo w mandze dzieje sie sporo, tylko to będzie minusem dla ciebie, bo

shiraishi niezbyt często się pokazuje.

I jak ja moglem zapomnieć o moim ukochanym Nisekoi, ale 3 sezon pewnie dostanie.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Yamada musi dostac kontynuację, bo w mandze dzieje sie sporo, tylko to będzie minusem dla ciebie, bo

shiraishi niezbyt często się pokazuje.

I jak ja moglem zapomnieć o moim ukochanym Nisekoi, ale 3 sezon pewnie dostanie.

przecież nisekoi to pewniak na kolejne sezony, tu nawet nie ma co pisać, że "pewnie dostanie", tylko że na pewno.

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Pół biedy jak anime jest zrobione by rozreklamować mangę. Sytuacja gdy manga wychodzi np. 5-6  (czy ileś tam lat), wychodzi anime, anime się kończy - rzecz jasna w połowie, albo fillerem się kończąc, a manga kończy się kilka miesięcy później. Chociażby w Sket Dance tak było, albo KHR, gdzie po wszystkie odpowiedzi trzeba było sięgnąć do mangi. Równie mocno denerwują mnie OVY "oderwane od rzeczywistości", gdzie Anime się skończyło, a po roku/dwóch wychodzi OVA, na podstawie jednego chapteru.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

- Produkcje bez definitywnych zakończeń, anime jako tylko wstęp do mangi, najgorsze możliwe zakończenia, inne niż w pierwowzorze itp. Wybierz coś z tego. Możesz wszystko, jak takie dane anime jest xD

Niestety muszę wymienić Elfen Lied. Mimo, że anime nadal jest bardzo dobre to ekranizuje zaledwie malutką część mangi.

To samo Sankarea. Szkoda, gdyż to bardzo dobre anime.

+ Produkcje, gdzie drugi sezon jest niepotrzebny. Nie ma szans, że kiedyś taki powstanie, zakończenie jest bardzo dobre, jest ten punkt kulminacyjny,  seria się zamyka ostatecznie na końcu, takie same jak w pierwowzorze itp. Wybierz coś z tego. Możesz wszystko jak takie dane anime jest xD

Zdecydowanie Mirai Nikki czy Higurashi. Anime są pięknie zakończone.

Fatalne zakończenie/troll producenta w celu wku*wienia widzów - Densetsu no Yuusha no Densetsu

Jak dla mnie to nawet dobrze, że ten gniot nie ma kontynuacji.
Opublikowano

Dziwie się, że nie zobaczyłam tutaj Angel Beats!, którego zakończenie mnie w zupełności wkurzyło - przecież on tam biedak został, nie wiadomo co z nim na dłuższą metę, a animek nie ma swojej kontynuacji o ile się nie mylę. 

Tak samo Sakurasou no Pet no Kanojo - seria bez dobrego zakończenia, jak dla mnie mogła się skończyć gdzieś w okolicy 22-23 odcinka i wtedy by było dobrze, a tak to dalej czuję takie "bleh" jak myślę o tym, bo animka pokochałam mocno. 

Dużo zresztą jest animców, które zakończenie jest naprawdę nie takie jakie być powinno i zostawia duży niedosyt. :< 

No, mang nie ruszam więc nie wiem jakie odwzorowanie mają te tytuły, które wymieniłam, więc mówię czysto o zakończeniach animków, które mnie wkurzyły. :v 

Opublikowano

Dziwie się, że nie zobaczyłam tutaj Angel Beats!, którego zakończenie mnie w zupełności wkurzyło - przecież on tam biedak został, nie wiadomo co z nim na dłuższą metę, a animek nie ma swojej kontynuacji o ile się nie mylę. 

Tak samo Sakurasou no Pet no Kanojo - seria bez dobrego zakończenia, jak dla mnie mogła się skończyć gdzieś w okolicy 22-23 odcinka i wtedy by było dobrze, a tak to dalej czuję takie "bleh" jak myślę o tym, bo animka pokochałam mocno. 

Dużo zresztą jest animców, które zakończenie jest naprawdę nie takie jakie być powinno i zostawia duży niedosyt. :< 

No, mang nie ruszam więc nie wiem jakie odwzorowanie mają te tytuły, które wymieniłam, więc mówię czysto o zakończeniach animków, które mnie wkurzyły. :v

Nie został, po endingu jest urywek gdzie oni się spotykają w "prawdziwym świecie".

Co do Sakurasou to niestety racja.

Opublikowano

Dlaczego używasz słowa "animek"? To są anime, a nie animki.

Odnośnie zakończenia Angel Beats! to tam nie ma co kontynuować. Jest jeszcze jakaś wersja alternatywna, ale niepotrzebna. Po prostu była możliwa reinkarnacja, ale szanse na to były minimalne (pod postacią człowieka). Zresztą wszystko to wyjaśniali w 1 czy 2 odcinku. Mnie bardziej ciekawiła Yuri i Yui niż Kanade.

Brak zakończenia to również Deadman Wonderland. To dopiero było irytujące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...