Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z siecią DNS w PS4

Prot312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem pojawił się nagle, chodzi o to że konsola nie może połączyć się z internet przez serwery DNS to samo dzieje się z TV ale laptop, komputer, tablet, telefony no i wgl. wszystko się łączy z internetem. (gdy są obok konsoli/TV też mogą się połączyć)

Problem pojawił się dziś rano, sprawdzałem sposób na zmiane DNS 8.8.8.8 8.8.4.4 i 208.67.222.222 208.67.220.220 i nie pomogło :( model routera netis WF2419l, dawałem ustawienia fabryczne na nim i nic. I nie wiem co jest bo siła sygnału wynosi 55% i co chwile pojawia się komunikat na konsoli że straciła połączenie wifi. Nie jest to wina techniczna konsoli bo na TV jest ten sam problem, ani wina routera bo na kompie itd. mam internet.

Test prędkości internetu przy konsoli i TV robiony na laptopie wynosi: ping 37, download 13,62mb/s, upload 1,65mb/s. 

Ps.  Jak coś mam jeszcze podać to piszcie :v

Opublikowano

Nowy problem:

test prędkości internetu na laptopie obok konsoli o natężeniu sygnału 50-60%: d 13mb/s u 1,6mb/s

test prędkości internetu na konsoli o natężeniu sygnału 50-55%: d 22kb/s 361 kb/s

Co jest no?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...