Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Baccano! - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie się martwiliście, @Sil√eR dodał kilka dni temu opis anime i teraz będziecie musieli tyle czekać, na kolejną jego pracę... a tutaj nie. Postanowiłem zrobić Wam taką niespodziankę i przedstawić jeszcze jedną ,,chińską bajkę" Nie musicie mi dziękować ;) 

Z tych anime, które kiedyś wypisałem i prosiłem Was o pomoc, w końcu zdecydowałem się i wybrałem sobie dwa, czyli film pt. ,,Toki wo Kakeru Shoujo" oraz ,,Baccano!"

14547.jpg

Anime twórców Durarara!!

Takie postacie jak Dian Issac czy Harvent Miria (właśnie z Baccano) też tam występują, epizodyczna rola

/tutaj znajdziecie wszystkie potrzebne Wam informacje/

/13 odcinków +3 OVA/

Zwiastun

Krótki opis

W 1711 roku, pewna grupka alchemików zgromadzona na pokładzie statku ,,Advena Avis" w celu odkrycia sposobu na wieczne życie, wezwała demona znającego jej tajemnice. ,,Demon" pojawił się na ich wezwanie i podarował im eliksir wiecznego życia, sposób na stworzenie go i sposób na skończenie życia nieśmiertelnych. Tego samego wieczora, alchemicy zaczęli znikać ze statku, ,,pożerani" przez jednego ze swoich. Dostrzegając niebezpieczeństwo jakie na nich spadło, Ci którym udało się przeżyć, rozproszyli się po całym świecie. Po ponad 200 latach, u progu lat 30, XX wieku w Chicago, transkontynentalny pociąg o nazwie ,,Flying Pussyfoot" wyrusza w swoją, legendarną podróż, która przyczyni się do strasznego rozlewu krwi. Zaczyna się ,,zamieszanie" W tym samym czasie trwa zażarta walka pomiędzy mafią, a pewien szurnięty człek próbuję stworzyć eliksir na nieśmiertelność. 

Jak to się wszystko skończy? Kto przeżyje? Zobaczcie sami ;)

/opis wzięty z anime-odcinki, myanimelist i trochę zmieniony/

Moje ulubione postacie

/Niżej dodałem też gifa, jak jedna z postaci walczy/

Firo i Ennis

89OEeGa.jpg

baccano+2.gif

Ponadto będziecie również mogli tam spotkać

1. Dziwną parkę, ale praktycznie zawsze pozytywnie do życia nastawionych złodziejaszków. Dostarczą Wam nie lada zabawy.

2. Jednooką (nie, nie Ghoula xD) laskę, która kocha bomby - eksplozje 

3. Młodzieńca, który tylko płacze, ale jak przyjdzie co do czego, staje się odważny i podejmuje walkę

4. Psychopatę, który uwielbia zabijać 

5. Bezbronną i słodką dziewczynę, która poszukuje swojego brata

i wiele innych...

Jeśli szukasz anime z dobrą kreską (jak dla mnie była całkiem niezła) bez ecchi - fanserwisu, gdzie krew leje się strumieniami, kończyny co chwile jakieś odpadają, nie przeszkadza Ci jak fabuła jest prowadzona w dość chaotyczny sposób, z różnych perspektyw (z początku nie wiedziałem czy się za to zabrać, z właśnie tego powodu o.O Gdzieś pod koniec anime zauważyłem, że jest to bardzo dobre rozwiązanie. Odcinki szybko leciały, jeden za drugim) odrobiną fantasty (nieśmiertelność. Ta nieśmiertelność, hmm... różnie można na to patrzeć. Trochę pasuje, trochę nie) i wieloma śmiesznymi momentami (można się pośmiać, serio... czasami nawet jak postać jakaś ginie xD) to anime będzie wręcz idealne dla Ciebie. Polecam :P

Ocena końcowa w moim przypadku: 9/10 (Nie majstersztyk, ale na pewno bardzo dobre) Może trochę zawyżone, ,,ale co tam"  xD 

Jakby nie rozdzielać bajki na poszczególne warstwy - no, nieźle się bawiłem, ,,fun" był. Trochę szkoda, że się tak szybko skończyło

Czekam na Wasze komentarze... na hejty też, w sumie czym byłby opis bez hejtów? xD

Mam nadzieję, że bardzo nie zanudziłem. Do następnego, cześć!  :D

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że nie ma fanserwisu - ecchi. Normalna wielkość cycków. To też na plus. Może zrobią kontynuację. Ja bym chciał, z drugiej strony już trochę lat minęło. O ile mnie pamięć nie myli to było lato 2007.

Opublikowano

Kontynuacji raczej nie będzie.

Zaś same durarara można brać jako tako za dalekie wydarzenia, bo mamy tam dwójkę wesołków z baccano przez pare/naście sekund. W końcu ten sam typ to robił

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...