Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe ostrzeżenie dla graczy

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was. Chciałbym was przestrzec o tym, abyście jak oka w głowie pilnowali własnych danych do kont. Aktualnie, NEXON jest tak ogarnięty, że do odzyskania nawet NIE SWOJEGO KONTA wystarczy znajomość daty urodzenia i loginu do konta.

Przedstawię wam to na moim przykładzie:

Pewnego razu wchodzę sobie na konto, loguję się, a tutaj bum. Nie prawidłowe dane... Próbuję jeszcze raz i co? dalej to samo.

Hmm, myślę sobie: Pewnie zapomniałem hasła, odzyskam ! Okej, odzyskuję pierwszy raz - cisza, na mailu nic nie ma. Więc pora na 2 podejście - dalej nic...

Napatoczony piszę do NEXON'a. Odpowiedź dostaję po 2 godzinach, a w niej informacje: Odzyskałeś konto przez support my zmieniliśmy dane...

Aha, pytam się jak i kiedy zmieniłem, skoro nie zmieniałem... Oni do mnie, że konto zostało odzyskane tydzień temu i oni nic z tym nie zrobią ...

Dodatkowo dowiedziałem się, że miałem problem ze wszystkimi danymi, więc poprosili tylko o starego e maila (tego co był wtedy na koncie) i moją datę urodzenia....

Jestem wściekły... Straciłem 14 permów i 6mln gp... 

Piszę ten temat aby was ostrzec. Nigdy, nawet najlepszemu koledze nie podawajcie hasła i loginu do konta, bo może to się dla was źle skończyć.

Nawet jak gdzieś się logujecie - róbcie tak, aby nikt nie miał możliwości podpatrzenia waszego loginu, lub innych z danych.

Pozdrawiam i nie polecam żadnej z gier tej idiotycznej firmy.

9368_gold.png

Opublikowano

Może być, co innego. nawet ze strzępkiem danych idzie odzyskać nie swoje konto jak widzisz

Nie daj boże niech wycieknie ci odp na tajemnicze pytanie, to leżysz 

9368_gold.png

Opublikowano

a Omko nie możesz podać im też tych danych i wgl spróbować coś ugadać tak jakbyś chciał teraz odzyskać to konto mimo że jest twoje?

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

a Omko nie możesz podać im też tych danych i wgl spróbować coś ugadać tak jakbyś chciał teraz odzyskać to konto mimo że jest twoje?

Już nic się zrobić nie da. Pisałem do nich z 10 razy, za każdym razem nie, bo niby chcę "UKRAŚĆ" to konto ...

9368_gold.png

Opublikowano

Już nic się zrobić nie da. Pisałem do nich z 10 razy, za każdym razem nie, bo niby chcę "UKRAŚĆ" to konto ...

a jak z twoim IP? może zażądaj od nich porównania daty logowań z twojego IP z IP tamtego gościa który konto zajomał 

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

a jak z twoim IP? może zażądaj od nich porównania daty logowań z twojego IP z IP tamtego gościa który konto zajomał 

Prosiłem, olali to. Nie mogą mi pomóc 

9368_gold.png

Opublikowano

;/ no to rzeczywiście problem się robi... spróbuj może z zupełnie nowego konta (jeszcze jednego) napisać do nich i starać się odzyskać nie wspominając nic o poprzedniej rozmowie (+ z innego IP) 

sygnatura_old.png

Opublikowano

;/ no to rzeczywiście problem się robi... spróbuj może z zupełnie nowego konta (jeszcze jednego) napisać do nich i starać się odzyskać nie wspominając nic o poprzedniej rozmowie (+ z innego IP) 

Kombinowałem przez tydzień i za każdym razem zlewka. Dam sobie po prostu spokój.. Pogodzony jestem z tym, że mnie za przeproszeniem wyruchali bez mydła.

Mam nadzieje, że ktoś inny nie padnie ich ofiarą tak samo jak ja. Teraz napisałem ticketa, jak już nie mam szans na odzyskanie, że sprzedałem konto. Śmieciuch dostanie bana. Jak ja nie mogę pograć, to i on nie pogra 

9368_gold.png

Opublikowano

a miałeś prwadziwe dane takie jak na dowodzie osobistym?

Pomyślałem o tym samym, ale właśnie w tym pies pogrzebany, że nie. 

9368_gold.png

Opublikowano

a ja miałem konto z 5 lat temu i wpisałem byle co i powiedzieli żeby zeskanować przód dowodu i jeśli bedzie to samo to oddadzą,tylko ze wpisałem co innego i gram od 0 :P

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

No nexon wymyśla ... kiedyś dostałem perma za to, że " używałem niedozwolonych programów " coś tam.. 

A logiczne było to, że nie używałem, nigdy. Raz napisałem i nic nie odpisali. 

Pare dni później zrobiłem nowe konto, grałem, grałem, aż w końcu w jednym room'ie był GM, podałem nick i spytałem za co, wmawiał mi, że haxy używałem, jak spytałem jakie to napisał, że nie może tego napisać czy coś w tym stylu. Już nie chciałem drążyć tematu... teraz mam 50 innych acc :D

#Życie

Opublikowano

No nexon wymyśla ... kiedyś dostałem perma za to, że " używałem niedozwolonych programów " coś tam.. 

A logiczne było to, że nie używałem, nigdy. Raz napisałem i nic nie odpisali. 

Pare dni później zrobiłem nowe konto, grałem, grałem, aż w końcu w jednym room'ie był GM, podałem nick i spytałem za co, wmawiał mi, że haxy używałem, jak spytałem jakie to napisał, że nie może tego napisać czy coś w tym stylu. Już nie chciałem drążyć tematu... teraz mam 50 innych acc :D

#Życie

i pewnie w tych 50 innych kontach same majory max -_-

fortnite-epic-games-development-news-banner.jpg

Opublikowano

Kombinowałem przez tydzień i za każdym razem zlewka. Dam sobie po prostu spokój.. Pogodzony jestem z tym, że mnie za przeproszeniem wyruchali bez mydła.

Mam nadzieje, że ktoś inny nie padnie ich ofiarą tak samo jak ja. Teraz napisałem ticketa, jak już nie mam szans na odzyskanie, że sprzedałem konto. Śmieciuch dostanie bana. Jak ja nie mogę pograć, to i on nie pogra

Użyj forum nexona i poproś o wypowiedzenie się GM/CM. W zakładce Game Issues załóż temat.

http://forum.nexoneu.com/forumdisplay.php?1028-Combat-Arms-Game-Issues

Podaj nick ukradzionego konta, dopisz że znasz swoje dane sprzed zmiany, no i poproś o sprawdzenie/porównanie IP.

Już wiele razy wspomniane było że departament od ticketów nie ma oczu z tyłu głowy, a moderacja forum odpowiedzialna za sprawdzanie i odpowiadanie na tematy (GMowie i CMowie, Managerowie) mogą wyjaśnić Ci tę sytuację na czysto bez owijania w bawełne i od razu przekazać sprawę do drugiego departamentu/oddziału zajmującym się ticketami.

Konto powinno się łatwo odzyskać. Zzawsze blokują konta gdy wykazuje się sytuacja niemożliwa dla jednej osoby na zalogowanie (np. Rano w Polsce, wieczorem w Australii, rano znowu w Polsce), a skoro taka tu nie wystąpiła, to nie grałeś już długo, albo opierdolił Ci je ten typ co z nim sharowałeś ACC i mieszka niedaleko i nexon po prostu uznał go za właściciela bo się zmienialiście w dozwolonym realnym czasie, stąd oba miejsca to "ty" i to które zmieniło passy ma do tego prawo.

Napisałem to tak po chuju no ale zrozumiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...