Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bossy Hardmodowe

majkusini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam prośbę,bardzo chciałbym pokonać jakiegokolwiek mechanicznego bossa ale po prostu łatwo i szybko umierałem.Teraz się skupiłem na ulepszaniu ekwipunku i wydaje mi się że jestem już wystarczająco okej żeby zniszczyć jakiegoś mechanicznego bossa.Proszę abyście mi napisali jakiego użyć ekwipunku i jakich najlepiej broni do pokonania bossa i napiszcie do jakiego bossa ten ekwipunek :)      W razie czego napiszę bronie którymi mogę bić jakiegoś bossa :1.Fetid Baghnaks-91damage-Insanely Fast Speed 2.Shadow Flame Bow-54damage-Very Fast Speed 3.Godly ShadowFlame Knife-57damage-Very Fast Speed 4.Ruthles Amarok-67damage-Fast Speed 5.Gatligator-24damage-Insanely Fast Speed 6.Poison Staff-51damage-Slow Speed 7.Crystal Vile Shard-21damage-Slow Speed ;) Mam również 35 Armora więc wydaje mi się że szansę na jakiegoś bossa mam ale nie wiem jeszcze na jakiego :P Z góry dziękuję serdecznie za pomoc :D

Opublikowano

Idź do pirata kup armatę i około 150 kul armatnich

postaw platformę wysoko nad ziemią i strzelaj z armaty w dół ( czyli w góre a gravitacja zrobi resztę )

- W ten sposób pokonasz Destrojera ( go pokonaj na początku )

Przedmioty które zyskałeś z pokonania destrojera ( Soule ) idź teraz nad ocean

i zabij kilka rekinów aby zrobić sobie Mega szarka...

i teraz 2 opcje do wyboru:

1 - znajdź łyżwy i zrób lodowa platforma ( przynajmniej 1000 bloków długości ;x )

2 - znajdź jednorożca i zrób platforme z dirtu ( przynajmniej 500 bloków długości )

na platformie o ile pokonałeś wcześniej Destrojera i masz Mega szarka poradzisz sobie bardzo szybko

ale najpierw idź do podziemi i znajdź kryształy w "Bajkowych podziemiach"

kryształy zamień na kryształowe pociski 

- W ten sposób pokonasz Twinsy oraz Prime

jeśli jest to dalej dla ciebie za trudne postaw sobie domki NPC poszukaj w podziemi

statuetke serca zrób ognisko sercowa lampka i postaw sobie arene...

na arenie powinieneś mieć 

- Pirata ( dobry DPS )

- Driade ( leczy obszarowo )

- Pielęgniarkę ( możesz sie do max uleczyć )

po pokonaniu 3 bossów mechanicznych musisz wybrać między Planterą a Duke...

łatwiejsza do pokonania jest plantera ale jeśli uda ci sie pokonać Duke bedziesz mógł bez problemu zabić inne bossy

aby łatwo pokonać Duke możesz np. nastakować Rainbow Rod-ea i zabić duke jednym uderzeniem...

możesz też zrobić platformę z asfaltu albo z lodu ( o ile masz łyżwy )

i bez problemu zabić go Mega szarkiem ( chociaż chwile to potrwa )

Opublikowano

Najpierw radzę Ci pokonać Destroyera. Dobre itemy do jego pokonania:

Wojownik:

Adamantite Sword/Titanium Sword/
Phasesaber
Dao of Pow
Titanium Trident/Adamantite Glaive
Thorn Chakram/Flamarang
Amarok
Fetid Baghnakhs
Shadowflame knife

Zbroja:

Orichalcum armor
Adamantite armor/Titanium armor
Frost armor

Akcesoria:

Warrior Emblem
Power Glove
Yoyo Bag

Strzelec:

Phoenix Blaster
Clockwork Assault Rifle
Daedalus Stormbow
Adamantite Repeater/Titanium Repeater
Dart Rifle / Dart Pistol

Zbroja:

Frost Armor

Akcesoria:

Ranger Emblem

Mag:

Poison Staff
Golden Shower
Crystal Storm/Cursed Flames
Life Drain
Demon Scythe

Zbroja:

Akcesoria:

Celestial Cuffs
Sorcerer Emblem
Mana Flower

Wybierz taką klasę, która odpowiada twojemu stylowi gry oraz do czego masz już większość itemków. Jeżeli nie możesz czegoś zdobyć to napisz, a postaram się znaleźć zamienniki ;)

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Dziękuję za porady :) Twoje porady Tobi wykorzystam do wszystkich za to MrSnaka do destroyera i takie pytanko do snake...czy fetidbaghnaksem zabije destroyera ? Bo ma 91damage i nawala insanely fast speedem bo dao of pao nie moge zdobyc meeeega ciezko :(

Opublikowano

@majkusini

Z tą bronią spokojnie dasz radę. Te itemki możesz wykorzystać też do innych bossów.

Opublikowano

Dziękuję za porady zniszczyłem już Destroyera :D I zrobiłem Megasharka i nim zamierzam zniszczyć resztę ;) Dziękuję wam bardzo bo udało mi się pierwszy raz w życiu :) Połączyłem 2 taktyki : Canonball zabiera mu w 5sec całe hp a taktyka wojownika tez daje rade tylko wiecej czasu :D wystarczy kolo siebie dać pielęgniarkę :) No ale dziękuję za porady :D

Opublikowano

Na the twinsy najlepiej zbudować sobie długą platformę z asfaltu + założyć hermes boots. Biegniesz cały czas przed siebie i boss nawet się do ciebie nie zbliży. Asfalt robisz z kamienia i żelu, więc jeśli chcesz ci się chcę, możesz zrobić bardzo długą platformę.

Opublikowano

Dobra koniec już go znisczyłem :D dziękuję za porady wszystkim i OSTATNIE pytanie......nic nie wiem o planterze nie wiem jak ja respic jaka robic taktyke itp :(

Opublikowano

@majkusini

Itemki do Plantery:

Wojownik:

Excalibur/Cutlass/Terra Blade
Dao of Pow
Mushroom Spear
Light Disc
Yelets
Fetid Baghnakhs 
Death Sickle

Zbroja:

Turtle armor

Akcesoria:

Warrior Emblem
Fire Gauntlet
Yoyo Bag

Mag:

Venom Staff
Golden Shower
Crystal Storm/Cursed Flames
Life Drain
Magical Harp 
Rainbow Rod

Zbroja:

Chlorophyte armor

Akcesoria:

Celestial Emblem
Sorcerer Emblem
Mana Flower

Strzelec:

Megashark
Flamethrower
Daedalus Stormbow
Chlorophyte Shotbow

Zbroja:

Chlorophyte armor

Akcesoria:

Ranger Emblem

*Avenger Emblem

Magic Quiver

Aby naleźć Planterrę musisz udać się do podziemnej dżungli i odszukać Planterra's Bulb. Zniszcz ją, a Plantera się pojawi. Dobrą strategią jest zrobienie ogromnej jaskini w dżungli i co kilka klocków dawać całe piętra drewnianych platform. Plantera będzie za tobą gonić, a ty możesz strzelać lub bić nią uciekając między piętrami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...