Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer hard w stylu starego globala

Merqju™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Czy Wam też brakuję serwera, godnego zastąpić pl-a z lat 2008-2011?

Nie mówię, że miałoby to być dosłownie to samo, lecz serwer z max lvl 99, zmianki na prawdę sporadycznie z metków, dobrych bossów.

w is pdki, rękawice, jakieś podstawowe rzeczy, bez zmianek, dodań etc.

Egzo i rady w dużej cenie ewentualnie.

Serwera, który zadeklaruję na piśmie, że postoi co najmniej przez rok.

Z dobrą reklamą, administracją, która nie ma 16 lat, oraz potrafi taki projekt wziąć na poważnie.

Serwera, gdzie nie ma alchemii, szarf.

Oczywiście duża ilość wierzchowców, oraz petów byłaby jak najbardziej na plus.

Exp 2x w stosunku do pla, yang oraz drop identyczny, lub bardzo podobny.

Patrząc na to co się dzieje, aż przykro się robi.

Masa zachłannych idiotów stawia serwery na 2 tygodnie(Jak dobrze pójdzie), zbiera kase i się pakuje.

To powinno być karalne, ponieważ  jest to równoznaczne z kradzieżą według mnie.

Jeżeli jest ktoś, kto na prawdę zna się na rzeczy, oraz jest w stanie podjąć się takiego projektu, to zapraszam na pw, chętnie pomogę w jakiś sposób.

Pozdrawiam serdecznie, i zapraszam do dyskusji.

Marek.

Opublikowano

Brakuje oj brakuje,ale nie oszukujmy się taki serwer nigdy nie powstanie.

Teraz każdy serwer który powstaje jest robiony na Source,z Najnowszymi nowościami,za niedługo powstanie Antharis.pl i Z niego i niektóre serwery będą  (kraść) nowości.

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Mowa o serwerze, na którym trzeba by było trochę posiedzieć aby coś ugrać porządnie? Poleciłbym bez masy wierzchowców, sam bojowy koń wystarczy, bez petów bo to jak dla mnie syf. Sam chcę wrócić do grania w metina, ale na serwerze godnym, a nie takim co w 5 minut można być top1 i z bojowego zrobić 40 innych broni :) 

Opublikowano

Trzeci temat w ciągu 2 dni, który nawiązuje do Klasyka'. Napalają się na niego tylko pierwsi gracze, aktualni mają to głęboko ;) 

­

Opublikowano

Mówisz metin2 z roku 2008, ale grałeś w tych latach czy tylko sobie drwisz? 

Podaj mi powód, dlaczego miałbym nie myśleć że jesteś jednym z tych "idiotów zbierających hajsy po 2tygodniach" oraz jednym z tych, którzy stawiają serwer gotowiec, nazywają old.

Nie graj z nami.

Zapytam jeszcze raz. Robisz serwer 2008 ale wprowadzisz rzeczy z 2012/2011 etc.

To ci powiem od razu, wyjdź. Jestem jednym z tych graczy których okradliście szczyle na grubą kasę. Wasze nieudolne ręce nie potrafią przetrzymać serwera dłużej jak miesiąc. 

I tylko serwer startuje i już niedopracowanie, serwer pada (widać się napracowali przed publikacją) A nałogowcy im licznik podbiją.

Masz wyjaśnić w stu procentach, co taki serwer będzie posiadać, a czego nie będzie.

ps: 2008 nie było dungeonów, także.. 2010 popularniejszy. 

Opublikowano

Mówisz metin2 z roku 2008, ale grałeś w tych latach czy tylko sobie drwisz? 

Podaj mi powód, dlaczego miałbym nie myśleć że jesteś jednym z tych "idiotów zbierających hajsy po 2tygodniach" oraz jednym z tych, którzy stawiają serwer gotowiec, nazywają old.

Nie graj z nami.

Zapytam jeszcze raz. Robisz serwer 2008 ale wprowadzisz rzeczy z 2012/2011 etc.

To ci powiem od razu, wyjdź. Jestem jednym z tych graczy których okradliście szczyle na grubą kasę. Wasze nieudolne ręce nie potrafią przetrzymać serwera dłużej jak miesiąc. 

I tylko serwer startuje i już niedopracowanie, serwer pada (widać się napracowali przed publikacją) A nałogowcy im licznik podbiją.

Masz wyjaśnić w stu procentach, co taki serwer będzie posiadać, a czego nie będzie.

ps: 2008 nie było dungeonów, także.. 2010 popularniejszy. 

Debilu XDD

Przeczytaj mój temat do końca, wtedy się udzielaj haha

Opublikowano

Debilu XDD

Przeczytaj mój temat do końca, wtedy się udzielaj haha

Jak mnie nazwałeś?

Posłuchaj, albo przeczytaj. Jeśli cię stać to weź tłumacza bo powtarzać nie będę.

Nikt na twoim serwerze nie zagra, bo od początku cię wyczułem. Nazywając mnie tak, potwierdziłeś te obawy. 

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"która nie ma 16 lat" wiek tutaj ma gowno do znaczenia jak ktos jest w porzadku to od szczyla <.<

Taki serwer nie ma sensu bo ludzie znaja juz schemat tego metina <99>. Nie bedzie przyjemnosci jak wejdziesz na serwer gdzie nic cie nie zaskoczy. Tym bardziej ze bedzie malo ludzi ._.

Tego juz nie zmienisz

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

"która nie ma 16 lat" wiek tutaj ma gowno do znaczenia 

pszecierz wy som dziecmi metina wjenc wjek sie nie liczy tylko level i pro elo elo kox EQ pamjentajcie dzieci

Opublikowano

Piszą że takich serwerów brakuje, serwer wyjdzie a ludzi może z 80 przez 3 dni a potem 50 i mniej :D

Nie ma co stawiać już takich serwerów, nie wyjdzie już tak nigdy żeby było po min. 500 online :D

Opublikowano

szczerze to trafiajac na dobry okres (np. swiateczny) na globalu bedziemy mieli latwiej jak na tym serwerze ktory opisales + do tego mase ludzi i stabilnosc

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Z jednej strony 2k8, z drugiej wierzchowce i pety? Co? Jedyny serwer, który mi przypomina starego globala (choć z innowacjami) to wom2, którego jak najbardziej polecam.

tenor.gif

Opublikowano

To nie jest tak. Czasy się zmieniają i ludzie. Mówisz "tęsknimy". Postawisz taki serwer, zleci się jakaś grupa osób, ale to już nie będzie to samo uczucie.

To jak pierwsze piwo czy pierwszy seks. Później już nie ma tego "wow".

Zresztą po jakimś czasie zaczyna się nudzić. Wbijesz top na hardzie i co dalej? Wipe? Ludzie podążają za nowościami.

Opublikowano

Powrót nie jest łatwy. Ludzie zapomnieli już o tych czasach z PL i sam pomysł nie jest na pewno głupi.

Opublikowano

Aby takie coś wypaliło byś musiał każdemu graczowi cofnąć mózg do tamtych czasów, bo nikt nie jest głupi by grać w coś, co jest metinem z 2008, bo patrząc z perspektywy czasu to sama gra dupy nie urywała, było fajnie fakt - bo się wszystko odkrywało. Teraz jak jakiś serwer prywatny ma nowości do odkrywania to macie żal dupska, że pełno gównianych nowości. Taka prawda. Serwery potrzebują innowacji, bo bez tego już dawno by upadły i gdyby global cały czas stał w miejscu już dawno by tam było 0 online. 

Opublikowano

Z perspektywy 2010 a 2015 roku o wiele latwiej teraz o wybonane eq, pelen is. Wszyscy sie produkuja i narzekaja jaki to ten metin jest pod zlotowki (global). Teraz niech te osoby pochwala sie ile itemkow wybonowanych mieli przed 2010 rokiem, eq z bonusami bez przelewow bylo praktycznie niemozliwe :) Obecnie podczas eventu mozesz wyczesac tyle dodan...na dodatek w questach nisko-levelowych mozemy je zdobyc. 

Dodaja jakies pety i inne smiechy? co za problem na to zarobic jak sie stabilnie przez dlugi czas?

Opublikowano

zle przeczytałem xD

mogę zrobić w 99.9% globala bez antlantydy a w isie byłyby tylko rekawice,exp,moneta,kamien rybaka,przepustka do v2, i to chyba wszystko

24/7 online banowanie botow

brak bonow tylko możliwe wylocenie itema z bonem tak jak było kiedyś ale żebym coś takiego zrobił musi być min 100 osób chętnych.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...