Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wygląd okna logowania, wygląd obrazu logowania sf by_takiniesmialy

bartek1111120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, spotkałem się z problemem przy próbie edycji plików locale_pl.

Chodzi o to, że przy próbie zmiany obrazu logowania, wyskakuje mi bug -,- 

Podobnie jest przy próbuje edycji okienka logowania, w które to wpisujemy login i hasło. 

Mógł by mi ktoś podpowiedzieć o co chodzi? 

Bug polega na tym, że po zalogowaniu gdy przechodzę go statusu, całe okno statusu jest zbugowane. Po prostu ma tekstury ... nawet nie wiem czego, coś jak glina, ziemia, w każdym bądź razie coś brązowego.

Na początku ten bug się pojawiał, gdy próbowałem edytować obraz przy włączaniu klienta, tam gdzie wybieramy serwer. Pomyślałem oleję, zrobię później, może sam ogarnę co jest 5.

Cofnąłem do starego wyglądu logowania -Sprawdziłem-  bugu graficznego statusu, który opisałem wcześniej nie było. 

Zapomniałem o tym wg. Zrobiłem jeszcze nowszy obraz logowania można by powiedzieć autorski specjalnie pod serwer. Dodałem i zapomniałem o tym bugu z d**y, później zacząłem się bawić, w edytowanie wyglądu okienek (naszego eg) i edytowanie okna logowania i przy edycji okna logowania ( tłumaczę jeszcze raz) tam gdzie wpisujemy login i hasło wszystko gra, natomiast gdy zalogujemy się do gry, i klikniemy na status, żeby np zobaczyć jak mamy rozdane punkty, to tam jest jakieś brązowe gó**o -,- 

Dodam, że pracuję na plikach by_takiniesmialy

oraz na kliencie PanghihinayangMt2

Z plikami etc nie ma takiego problemu ( edytowałem w nich wygląd kolor eq ( tradycyjnie jest brązowe ) oraz kolor, tych podkładek jak by, w sensie jak damy esc w trakcie gry, to wyskoczą nam opcje np. wyloguj, wyjdź zmień postać itd.  to pod tym np. wyloguj jest jakby taka (domyślnie) brązowa podkładka. 

Ps: Mam wrażenie, że te pliki są jakieś  poblokowane, i strasznie dużo zabawy z nimi, żeby cokolwiek wprowadzić. Czytałem nie jedną recenzję na ich temat i naprawdę są trudne. Jeżeli ktoś ma własny serwer hamachi, niech mi napisze czy u niego występują takie błędy. 

Dziękuję z góry za każdą pomocną odpowiedź :)

Opublikowano

Masakra :/ Nikt nie stawiał na tych pliczkach?  

Jeżeli mi ktoś wytłumaczy jak tu wrzucić jakiegoś skina, to wrzucę i pokażę ze skrinami o co chodzi. 

Dodawałem Ikonkę Gm-a z netu, wymiary takie same nowego zdjęcia gm-a, ale i tak wyskoczył bug statusu, który opisałem wyżej. Jeżeli ktoś kto się zna na edytowaniu grafiki w metinie i wg ogarnia dużo rzeczy i by był na tyle skłonny i miły, to niech pobierze pliki i klienta, zrobi serwer, i spróbuje edytować cokolwiek w locale_pl. 

Opublikowano

Dodaję zdjęcia tego dziwnego bugu

46045145318699405981.png56481853234605093828.png92317517349630118355.png26826056096805566404.png

Wszystko oczywiście zapisuje, po edycji, pakuje z powrotem w nowe 'locale_pl'. Włączam grę, jest mój obrazek, no i git, loguję się, wybieram postać, wchodzę do gry, klikam status i **** -,-

Dodam również, że próbowałem bez edycji pliku 'loginwindow.py' oraz 'login.sub' po prostu wartości były nie zmienione, a ja swój 'login.jpg' (w sensie- samo zdjęcie) edytowałem do rozmiarów, tych które są tam podane, czyli 1024x768. Próbowałem naprawdę na różne sposoby. I tak ja pisałem w poprzednim poście mam problem z każdym plikiem graficznym, który chcę edytować (w 'locale_pl') , bo właśnie taki bug mi się pojawia. Czy to znaczek GM, czy Obraz Logowania czy, Okno logowanie ( tam gdzie wpisujemy login i hasło ) 

Proszę o pomoc.

Wiem, że to drobnostka, ale nie czarujmy się, nie chcę mieć okien które mi się nie podobają. Nikt by nie chciał tego okna (przynajmniej tak mi się wydaje :p ) 

Jeżeli ktoś mi pomoże, PÓJDĘ W SKRAJNOŚĆ :D i wyślę pocztą czekoladę :D ( jeżeli ten ktoś będzie oczywiście chciał :)

Opublikowano

Zmień sobie interface na jakiś gotowiec i ustaw domyślne ustawienia wartości tego co zmieniałeś. 

Problem powinnien ustąpić.

Co do tła logowania i wybierania postaci, znajdź sobie jakieś w google i przeexportuj wielkość w gimpie :)

Opublikowano

@bartek1111120

To co napisałeś nie ma nic do rzeczy.

Wejdź do:

locale_pl -> locale -> pl -> ui -> windows

Teraz zwróć uwagę na plik windows.dds mogę się założyć, że będzie miał zero bajtów.

Wymień go na oryginalny plik (wyciągnięty z klienta PL'a), a następnie spakuj locale_pl i wrzuć do pack, wszystko będzie śmigać.

http://iconmetin2.pl/download/windows.rar

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...