Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o takim serwerze? Czy serwer na modach się sprawdzi?

Koxin

Czy zagrałbyś na serwerze ?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Podoba ci się pomysł ?

• Tak
      3
    • Nie
      1
  2. 2. Zagrałbyś na serwerze ?

• Tak
      2
    • Nie
      0
    • Może...
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar zrobić serwer publiczny. I mam pytanie jaki według was najlepiej zrobić serwer ? Jak na razie mam zamiar zrobić serwer na modach, gdyż takowych mało jest. Prawdopodobnie na paczce Huśbox/Resonant Rise lub własnej. Jeśli możecie wypełnijcie ankietę i napiszcie w komentarzu swoje sugestie na temat tego serwera. Jeśli ktoś byłby chętny do współpracy, zapraszam. Dziękuję :)

Opublikowano

Wielu próbowało zrobić serwer na modach , ale ilość graczy jest mała. Z tego powodu iż instalacja paczki zwykle jest trudna , a mało komu chce się w to bawić. A drugim powodem jest to iż wiele komputerów graczy mc nie jest przystosowana i ma z reguły słaby sprzęt. A nie sądzę żeby na 4 GB Ram'u poszedł Resonant Rise. 

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Pomysł jest ciekawy lecz czy wypali? Wielu próbowało z takimi serwerami, i poległo.

Opublikowano

Oczywiście nie trzeba instalować takich dużych paczek. I tak na 30-50 modach byłby już fajny serwer, a nie wymaga mocnego sprzętu. Jakie według was paczki/mody powinny być na serwerze ? Jakieś sugestie ? Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Głównie chyba mody techniczne. Może jakiś twilight forest / mystcraft(Nie jestem pewien, czy tworzenie światów nie powodowałoby lagów)?

Pomocnik
Opublikowano

Wiesz, dużo osób tym serwerem nie zachęcisz np takich młodszych miłosników gry to może.

Mody:

Betterdangeous

Rei's minimap

Optifine

Ore spawn

Biomes o plenty

Myst craft

Jammy furniture lub my craftys furniture

ThaumCraft 3/4

Buildcraft

Mo creatures

Twilight forest

Póżniej dopisze więcej

Opublikowano

Witam jestem zainteresowany drogi kolego w wsparciu finansowo serwera ktory bys postawil oczywiscie nie za darmo ;)mi szczerze brak do tego glowy i szukam osoby ktora postawic serwer na modach a utrzymanie serwera do 50 zl miesiecznie jestem w stanie za sponsorowac + Ts . Czy jestes zainteresowany ???

Jesli tak prosze o kontakt na maila [email protected] ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...