Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy wyborze karty graficznej

Varios_Awesome

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym kupić lepszą kartę graficzną do gier takich jak dying light, bf4, dragon age inkwizycja lub innych gier przełomu 2014/2015 ale nie wiem czy będzie sie lubić z resztą mojego sprzętu więc proszę o pomoc. Moje dane komputera: procesor AMD A6-3500 apu with radeon hd graphic, pamięć ram 4 gb, rozdzielczosc 1440x900 60 hz a karta graficzna którą mam teraz to nvidia gforce gts 450. Cena nowej karty fajnie żeby była w przedziale 450-650 zł ale nalepiej jak najtaniej. Karta nie musi być do ultra ustawień do wyżej wymienionych gier, wystarczy mi komfortowe granie w ok. 60 fpsach na niskich lub średnich ustawieniach.

Opublikowano

Ten model CPU nie jest jakiś wyrąbisty w kosmos..

Jaki zasilacz ?

Nic więcej niż GTX560/HD7770 + dodatkowe 4/2Gb Ram`u nie dawać..

Myślę że w tym przypadku lepiej wziąć 560-siątkę,mówi się że AMD + AMD do siebie niezbyt bardzo pasuje,a w układach APU jest to dość widoczne..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Ten model CPU nie jest jakiś wyrąbisty w kosmos..

Jaki zasilacz ?

Nic więcej niż GTX560/HD7770 + dodatkowe 4/2Gb Ram`u nie dawać..

Myślę że w tym przypadku lepiej wziąć 560-siątkę,mówi się że AMD + AMD do siebie niezbyt bardzo pasuje,a w układach APU jest to dość widoczne..

Zbyt nie pamiętam ale chyba logic 450w aha i czy po zakupie 560siątki, czy bf 4 i dying light będą działać bez ścinek? Bo teraz w tych grach mam te 40-30 fpsów ale co pare sekund są ścinki ekranu chyba nie muszę tłumaczyć jak to wygląda...

Opublikowano

@Varios_Awesome Czyli i zasilacz do zmiany,może być : http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/

Nie znam się na układach APU,ale wnioskując twój problem obecnie raczej leży po stronie karty graficznej..

Nie powinno się nic zacinać,a powiedzmy w średniej rozdzielczości monitora,te gry powinny chodzić na przyzwoitych ustawieniach..

Jednak przy dobrych ustawieniach,potrzeba też więcej Ram`u,więc w budżecie do 650zł,proponowałbym wymianę : K.Graficznej,PSU i dodanie Ram`u..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

@Varios_Awesome Czyli i zasilacz do zmiany,może być : http://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/

Nie znam się na układach APU,ale wnioskując twój problem obecnie raczej leży po stronie karty graficznej..

Nie powinno się nic zacinać,a powiedzmy w średniej rozdzielczości monitora,te gry powinny chodzić na przyzwoitych ustawieniach..

Jednak przy dobrych ustawieniach,potrzeba też więcej Ram`u,więc w budżecie do 650zł,proponowałbym wymianę : K.Graficznej,PSU i dodanie Ram`u..

ok tak zrobię. Dziękuję za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...