Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi z tym nowym patchem?

AlreadyTakenNam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyczytałem na reddicie o takim rozwiązaniu, to na stary patch, więc nie jestem pewien czy zadziała:

S_OK FIX

What I noticed is that most of the patcher problems are seen when the patcher is updating the "Interface" and not when it updates the "Game Files." So is there a way to bypass the "Interface" patch? Yes, there is: (Although I am on a Mac, I will post steps with the Windows directory because a lot more people play League on Windows).

Go to Riot Games/RADS/projects/lol_patcher/releases and open the most recent 0.0.0.(#) file.

Copy the "S_OK" file.

Go to Riot Games/RADS/projects/lol_air_client/releases and open the most recent 0.0.0.1(#) file.

Paste the “S_OK” file.

Restart League.

If you are now patching the "Game Files" instead of the "Interface", you have done everything correctly. Note 1: You may drop down to 0 kbps while patching the "Game Files", but it should pick itself back up again. Just be patient. (: Note 2: After bypassing the interface update, your patcher may scan A LOT of files. You have to be patient here, too.

Notice that you are copying a "S_OK" file from the LoL Patcher folder and pasting it into the LoL Air Client folder (aka Interface). The reason why I am mentioning this is because I want to emphasize that this is a TEMPORARY fix. If you keep skipping the interface update for future patches, you may start experiencing problems.

Ludzie na forum LoL'a piszą także, aby wyłączyć anty-wirusa, zaporę i odpalać patcher ze zgodnością oraz uprawnieniami administratora. Zamieszczam jeszcze link, który support wysyła, kiedy są jakieś problemy związane z prędkością pobierania:

https://support.riotgames.com/hc/pl/articles/201752664-Rozwi%C4%85zywanie-problem%C3%B3w-z-po%C5%82%C4%85czeniem#wq2

PS.

Niektórzy także uważają, że czas oczekiwania zanim prędkość ruszy potrafi przekroczyć nawet godzinę.

Opublikowano

Pytałeś czy tak mamy a nie jak to naprawić ^-^ !...

a pytanie "o co chodzi" jest strasznie ogólne ;P

- Nie, nie miałem takiego problemu chociaż przyznam że podczas aktualizacji updejter lol-a sie wywalił

i wyświetlił mi komunikat o błędzie potem jednak poradził sobie za 2 podejściem ;D

- co do problemu...

próbowałeś wywalić lol-a i pobrać nowego z strony ? :P ( wyłączyć i włączyć porada xD )

na twoim miejscu poczekałbym po prostu z godzine ;x... wiem że moj kochany znajomy który nie używa MPC :(

ma internet z NASA ( zawrotne 20kb/s i 40% szans na połączenie ;x ) i u niego updejter zatrzymuje się czasami nawet na godzine / dwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...