Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niekontrolowany rozrost biomów

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim świecie corruption jest prawie wszędzie. Zajęło pustynie i prawie cały las. Stawianie słoneczników nic nie daje, zaraza przechodzi pod nimi. Clentaminator również nic nie daje. Spryskuje on tylko zewnętrzną warstwę, a corruption wraca po kilku minutach.

Mam takie pytanie, czy jeśli zarażę corruption biomem hallow ( przez nasiona albo clentaminatorem ), to hallow pochłonie corruption? To samo spróbował bym z grzybowym biomem, ale nie wiem który z nich jest na tyle silny, żeby pochłoną corruption. Wolałbym już te 2, nic cały ponury świat.

Opublikowano

Nie. Hallow i Corruption przy spotkaniu oboje się zatrzymują

Najpewniejszy sposób na pozbycie się tego dziadostwa to zrobienie dziur co 115-118 bloków i Clentaminator po obu stronach.

Opublikowano

Jeśli chcesz mogę ci oczyścić świat z Corruptu i zablokować jego rozrost... tunelami...

albo jeśli wolisz dodaj mnie na Steam i pokażę ci jak zablokować rozrost biomów oraz jak z nimi walczyć ;x

sam miałem ten problem na moim pierwszym świecie gdzie miałem około 1000 godzin gry...

corrupt był dosłownie wszędzie w pewnym momencie nawet zacząłem wykopywać całą

ziemię i zamieniać ją czystą bo kilka lat temu nie mieliśmy clentaminatora 

co do porady Hinara...

nie wiem czy kiedykolwiek komukolwiek chciałoby się liczyć 120 bloków i potem smarować clentaminatorem...

Opublikowano

Nie rób tego...

jeśli chcesz normalny biom... to wystarczy że zastosujesz sie do mojej porady ;x...

zrobisz to w około 10 minut a biomy już nigdy nie wrócą na góre :P

bo na podziemny świat nie polecam xD

//Edit: o tu :D

//Edit2: lel... tu ?

<--- Tu masz mojego stima ;x... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...