Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do was. Planuje postawić serwer.

NoLimited

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie dodam że ma to być serwer jak za dawnych czasów, bo ostatnio dużo widzę i czytam że ludzie narzekają że polskie serwery zmierzają w złą stronę.

Więc tak planuje zrobić dedykowany serwer typu "easy"  gdzie zdobywanie doświadczenia było by proste.

Wiadomo jakieś epiki, ale tylko i wyłącznie 2 może 3 rodzaje, do tego jakieś pety.

W Is można by było nabyć szybciej te epiki, ale w grze będzie można je zdobyć równie szybko, bo z potworów będą już od pierwszego poziomu dropić "małże"

Wiadomo z samych pereł i małży epickiej zbroi tarczy czy broni nie zrobimy, więc z atlantydy dropić będą "Broszury szermierki".

To by było na tyle, chyba że sami macie jeszcze jakiś ciekawy pomysł.

Temat jeszcze założyłem po to, żeby zobaczyć ile osób poprze moją decyzję i wtedy zobaczę czy jest sens wskrzeszenia dawnego klimatu panującego na prywatnych serwerach.

Pozdrawiam i czekam na opinię i rady.

Opublikowano

Nie, ma być coś zupełnie innego, gdzie wejdziesz na serwer i poczujesz się jak byś grał na serwerze na którym grałeś kiedyś i świetnie się bawiłeś bez tych całych latających wierzchowców(smoków) czy innych śmiesznych dupereli.

Dzisiejsze serwery metina już powoli nie przypominają rodzimego ojca, bo ludzie wgrywają itemy Iphone czy inne pierdoły.

Ja chcę wrócić do klasyki, wiadomo nie do całkowitego 0 ale tak by grało się przyjemnie. 

Opublikowano

Nie, ma być coś zupełnie innego, gdzie wejdziesz na serwer i poczujesz się jak byś grał na serwerze na którym grałeś kiedyś i świetnie się bawiłeś bez tych całych latających wierzchowców(smoków) czy innych śmiesznych dupereli.

Dzisiejsze serwery metina już powoli nie przypominają rodzimego ojca, bo ludzie wgrywają itemy Iphone czy inne pierdoły.

Ja chcę wrócić do klasyki, wiadomo nie do całkowitego 0 ale tak by grało się przyjemnie. 

Chcesz wrócić do klasyki, a większość graczy nie zagra, bo napiszą "gotowiec", "nic nowego", "było milion razy".

Lepiej już wymyślić coś nowego, co nie będzie odbiegało od metina i spodoba się graczom.

Opublikowano

Coś podobnego do elitemt2 polecam B) czyli epikow 2 sety (smoka,diax) minimalna różnica zeby 90 lv mial szaanse nawet z 250 6/7 bon łatwy exp łatwo eq (nie bony) 

Na tym serwerze grało mi się najlepiej z wszystkich serwerów . :)

"Nieważne gdzie, nawet gdy będziesz sam 

Trzymaj gardę wysoko i po prostu walcz, walcz, walcz ...

Nawet gdy czujesz strach, albo już nie masz sił 

Musisz dotrwać do końca, choćbyś miał tu paść na ryj ."

Opublikowano

Stwórz na plikach rykoxa czy jakoś tak są najlepsze jak dla mnie i gotowe ale zawsze możes wtrącić swoje widzimisie. Jeśli tak to ja z pewnością i wielu innych osób grało by na nim do samego końca

sygjpg_wsnwrxp.jpg

Opublikowano

Polecam postawić serwer typu CradosMT2.. Porządny Medium/Hard na którym grało sporo osób :)

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Witam, na wstępie dodam że ma to być serwer jak za dawnych czasów, bo ostatnio dużo widzę i czytam że ludzie narzekają że polskie serwery zmierzają w złą stronę.

Więc tak planuje zrobić dedykowany serwer typu "easy"  gdzie zdobywanie doświadczenia było by proste.

Wiadomo jakieś epiki, ale tylko i wyłącznie 2 może 3 rodzaje, do tego jakieś pety.

W Is można by było nabyć szybciej te epiki, ale w grze będzie można je zdobyć równie szybko, bo z potworów będą już od pierwszego poziomu dropić "małże"

Wiadomo z samych pereł i małży epickiej zbroi tarczy czy broni nie zrobimy, więc z atlantydy dropić będą "Broszury szermierki".

To by było na tyle, chyba że sami macie jeszcze jakiś ciekawy pomysł.

Temat jeszcze założyłem po to, żeby zobaczyć ile osób poprze moją decyzję i wtedy zobaczę czy jest sens wskrzeszenia dawnego klimatu panującego na prywatnych serwerach.

Pozdrawiam i czekam na opinię i rady.

Powtarzam któryś raz, @boooooo tworzył taki serwer na VPS, bez żadnych zmian na rainie. Serwer w godzinach szczytu miał tylko 20 graczy. Wytrzymał on miesiąc z powodu braku zainteresowania. Czy to ma sens? Niestety, żyjemy nowościami, pierdołami, to niestety, trzeba za tym nadążać.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Ludzie nie tęsknią za starymi serwerami, tylko za klimatem, zrozumcie to w końcu. Za czasami, gdy poznawało się grę, a tego nie da się przywrócić.

tenor.gif

Opublikowano

Porównajmy

Metin <> Klasyk

Pryw. Metin2 [easy] <> Popularna i bardzo rozbudowana gra na PC (offline) Tyle że na kodach... 

Easy to brak zabawy, medium jest nudny, a hard monotonny.

Nie potraficie zrobić klasyka to nie pytajcie o to graczy. Klasyk nie może być jednocześnie easy, bo jest to porównanie gry offline na kodach. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli planujesz zrobić serwer klasyk' to Ty powinieneś w 100% wiedzieć jak on ma wyglądać, powinieneś widzieć jego wizję. To nie gracze tworzą serwer dla siebie, Ty tworzysz go dla nich, oni tworzą jedynie atmosferę.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...