Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Set dla Barda.

Gość JnL Poetka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby mi ktoś powiedzieć jaki jest najlepszy set dla barda pod pvp?

Pewnie hyper, ale coś zamiennego? Zrobiłam sobie barda który ma 60 i chciałabym od czegoś zacząć? Co można mu dać na początek?

Opublikowano

Na początek set zbierasz set za AC i z Rentusa HM - najprostsza insta w grze zrobisz ją w kampanijnym secie. Broń najlepiej AC + BM Dobra broń na PvE i PvP. Jak już masz taki mieszany albo cały set robisz Katalamize i dropisz Hyperiona. Full set hypka możesz uznać za PvE End Game set ale zanim go zbierzesz to trochę minie więc ten mieszany set AC/ rentus trochę ponosisz ;)

Co do PvP. BM ale z racji że wolniej się je zbiera jak uzbierasz ceramki kupujesz też set za AP Rank 1 lub odkładasz na Officerke star 2. Tylko Officerka star 2 wymaga wbicia rangi a to wymaga HP więc jeśli na danym serwerze jest postawiony wysoko próg HP na 2 offka a nie masz za dużego pojęcia o grze zbieraj pierw set Rank 1.

Opublikowano

3 tematy ponizej jest identyczny temat... ale po co tam zajrzec, dokleic sie... Nie, lepiej założyć nowy temat. Czy na tym forum moderatorzy robią w ogóle jakieś porządki?

Ja słyszałam, że nie opłaca się robić hyperiona dla barda. Dlaczego? Bo dla barda liczy się speed attack, a nie cast. Z drugiej strony teraz jest sod, więc łatwiej o capa. Zreszta i tak 90% bardów nie umie dpsa robić (dlatego wysyła się ich na kostki).

Opublikowano

3 tematy ponizej jest identyczny temat... ale po co tam zajrzec, dokleic sie... Nie, lepiej założyć nowy temat. Czy na tym forum moderatorzy robią w ogóle jakieś porządki?

Ja słyszałam, że nie opłaca się robić hyperiona dla barda. Dlaczego? Bo dla barda liczy się speed attack, a nie cast. Z drugiej strony teraz jest sod, więc łatwiej o capa. Zreszta i tak 90% bardów nie umie dpsa robić (dlatego wysyła się ich na kostki).

Można podpiąć broń z Attak speedem i masz najlepszy set dla Barda na PvE ale po co pomyśleć o tym. Poza tym na bardzie liczy się Attak Speed i Cast Speed dlatego takie połączenie jest najlepsze (Cześć skili jest instant i dlatego liczy się attak speed dla przyśpieszenia animacji ale cześć też jest castowalana dlatego bez Cast speedu ani rusz). A co do tego kto jaki DPS to wszystko zależy od ogarnięcia postaci i tyle.

A pierwszej część wypowiedzi nie będę komentował :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...