Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta SD - "System Windows nie był w stanie dokończyć formatowania."

ToNieChciejGrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

mam taki problem,

mianowicie nie ­mogę sformatować kartę SD, którą używam w telefonie.

Wszystko działało do wczoraj, potem telefon sam się wyłączył i nie dało się go włączyć. Wyciągnąłem baterie i włożyłem ją z powrotem,

telefon się normalnie włączył, aż na to, że mi pisze "Błąd w wczytywaniu Karty Pamięci".

Spróbowałem formatować przez komputer wtedy pisze mi "System Windows nie był wstanie dokończyć formatowania." próbowałem także usuwać ręcznie , i Unlocker'em. Nic nie działa i jeśli coś usunę to niby się to usunie ale jak wejdę jeszcze raz to  wszystkie pliki są z powrotem...

Screeny:

http://scr.hu/7nhm/moul7

Miał ktoś może ten sam problem? Proszę o pomoc..
Opublikowano

Na komputerze nie przeprowadza się formatowań kart używanych w telefonach, niektóre telefony po prostu nie tolerują formatu i zapisu  robionego przez windows, zwłaszcza jeśli karta pierwotnie została formatowana w telefonie. 

Użyj linuxa ( dowolny live system np ubuntu ) albo botowalnego pena z programem gParted ( google i masz na stronie download pliku iso  )  do skasowania partycji na karcie i dopiero potem tą kartę zamontuj i formatuj W TELEFONIE.

Nie twórz nigdy żadnych partycji na komputerze dla karty używanej w telefonie !  Jeśli się uda karta będzie działała tylko w telefonie, jeśli nie to praktycznie  zniszczyłeś kartę i tzreba będzie spróbować formatować ja programami do niskopoziomowego formatowania typu HDD Low Level Format Tool, itp.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...