Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terra na Linux problem z grą

higurekage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, mam problem z Terra zainstalowaną na Linuxie Mint 17.2 odpalana z PlayonLinux. gram na EU/Freya

Od razu zaznaczam, że nie jest o wina sprzetu, łącza czy lauchera. Na windows 10 gra smigała na standardowych ustawieniach i na podciagnietych bez zadnych problemów. Z pewnych wzgledów musiałem zmienić system na Linux, a Mint mi najbardziej podpasował.

Gre instalowałem ze 3-4x lauchera też, naprawe lauchera też, zmieniałem ustawienia w grze, nic nie pomogło.

Do rzeczy: gra odpala sie dobrze na ustawieniach standard i low, nie ma przycinek. Jedyny problem to wywalanie z gry kiedy klikam na questy żółte "!" i brązowe kampanijne. Wtedy bez zadnej przyczyny gra wywala na pulpit bez żadnego komunikatu. Moge grać kilka godzin na requestach tych z listy "H" , klikać pozostalych NPC np. marchant, bankiet itp. i wszystko ok, nie wywala, ale jak tylko chce wziąć misje to od razu dc. Przeszukalem dziesiątki forum ale nikt nie miał takiego błędu. Support Terra jedynie stwierdzil, że nie pomagaja tym, którzy maja Linuxa (podejście normalnie rozbrajające). Może ktoś z was gra na Linuxie i może mi pomoc. Aion, WoT i inne gry smigają aż miło, tylko z Terra jest ten mały feler.

Wiem, że na Linuxie Terra działa normalnie - nie mogę jednak namierzyć nikogo na forach :)

post-1449770-0-70851300-1447357372_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...