Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SoloQ w 4 osoby?

SprNtxPomPa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riot takie coś wprowadza w 6 sezonie ?

Czyli każdy będzie miał challanger/master tiera i się dywizja nie będzie liczyła już :)?

Opublikowano

Nie bo na takich cwaniaczków co grają w 4 dobierze inną grupe grająca premade w 4 więc nie wiem czy tak łatwo bedzie wbić tego challenjoura :).

syndra_sig_zps3151e2d8.gif

Opublikowano

Nie bo na takich cwaniaczków co grają w 4 dobierze inną grupe grająca premade w 4 więc nie wiem czy tak łatwo bedzie wbić tego challenjoura :).

Dokładnie

Pewnie będzie coś na zasadzie grasz  3 w premade + 2 randomów dobierze CI tak samo.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

A w CS'ie tak łatwo wyjść do globala w pięciu? Nie sądzę, że wszyscy są tak utalentowani. Możliwe, że skill się jeszcze bardziej obniży w okolicach dywizji gold-silver-niski plat, ale już nie może być aż tak źle. Najlepiej było w sezonie 2/3.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Czyli każdy będzie miał challanger/master tiera i się dywizja nie będzie liczyła już :)?

Ta wprowadzają możliwość grania soloq w więcej osób, ale imo dywizję będzie cały czas tak samo ciężko wbić, bo oczywiście w drużynie przeciwnej też będą premade.

Taka opcja może być bardzo przyjemna dla smurfów, bo nie będą musieli carrować gier solo.

giphy.gif

Pasjonat
Opublikowano

Poskładac team 4 premades na skryptach ;d

jinx_by_solar11pro-d7nghy7.png

Chetnie pogram 4fun w jakims bronze/dolny silver. Kto chce free elo pisac ;D

Opublikowano

O dywizje będzie tak samo trudno jeżeli ty grasz w 4 to w przeciwnym team będzie również 4. Mówisz, że każda osoba będzie miała mastera a czy każda teamówka ma teraz mastera?

Opublikowano

Niby spoko pomysł, tylko boje się o tego 1 gracza który będzie grał solo, bo pewnie większość będzie go obarczała winą za każde niepowodzenie (mówie o niższych dywizjach) a poza tym  nie można przewidzieć, czy to będzie się sprawdzało, czy nie.

Ta wprowadzają możliwość grania soloq w więcej osób, ale imo dywizję będzie cały czas tak samo ciężko wbić, bo oczywiście w drużynie przeciwnej też będą premade.

Taka opcja może być bardzo przyjemna dla smurfów, bo nie będą musieli carrować gier solo.

Wg mnie smurfy powinny być tyrane w każdej grze, bo wszystko niszczą tym, że przez nich nie ma w grze miejsca dla nowych graczy. Chodzi mi oczywiście o to, że newbie nie będzie ogarniać taktyk a smurf będzie go obrażał, lub tak carrował, że nowicjusz nie będzie widział sensu danej gry.

Opublikowano

Jak dla mnie fajny pomysł.
Jeśli system będzie dobierał tylko premade vs premade o takiej samej ilości osób grających 'duo' i tą sama ilość 'randomów'.
I o większą dywizję wcale nie będzie moim zdaniem tak prosto,w końcu siły razem będą równe ;P
Taka opcja na pewno pomoże wszystkim smurfera - nie będzie takiej trudności jak napisał ktoś wyżej z 'wyłącznym' carrowaniem gry przez jedną osobę.
Ostatnimi czasy Rito idzie w dobrą stronę więc - zobaczymy :)

Opublikowano

Boosterzy juz zaczynaja liczyc kase, beda grali w 5 i nawet nie odczuja roznicy gry przy kazdej dywizji (moze oprocz przeciwnikow kappa). W heroes of the storm tez bylo cos takiego ale szybko zostalo cofniete, nie wiem po co rito to robi, nie moga uczyc sie na bledach innych gier?

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

jak to ma być na takiej zasadzie jak w CS:GO to brąz stanie się platyną jak nie wyżej :P wystarczy ze jeden  kumpel ma challenger'a a reszta silver albo gold np to w przeciwnym dobierze podobnie więc jak on trafi na takiego silvera na lini to solo grę robi a potem takie gówna co mają staty po 1/30 wygrywają gry 

Opublikowano

Nie będzie żadnych "nie równych gier" też coś o tym słyszałem i w sumie mi jest obojętne czy będą grali we 4 czy w 5 

czy też wszyscy pójdą AFK drużyny które będą liczniejsze mogą raczej trafić na całkowity random team

i też na inny team... więc nie ma czegoś takiego jak "free MT"

tym bardziej że jeśli tak jak mówicie ktoś gra na poziomie D5 i chce wybostować kolegów z Bronzu

takie bronzy będą gówno warte na poziomie Platyna+ i taki D5 który bostuje kolegów frajerów będzie walczył już z prawie

równą dywizją ale SAM na PIĘCIU graczy a nie na jednego... 

1 Fejker nie jest równy 5 Fejkerom ;x

1 Bronz nie jest równy 5 Bronzom...

czasami po prostu od czasu do czasu komuś kto nie ma timu trafi się silny przeciwny team i przegra...

Opublikowano

A co jeśli Riot w tajemnicy to zmieni i np w soloQ 4 premadów + 1 random będzie grało z 5 randomami ? :O

Opublikowano

A co jeśli Riot w tajemnicy to zmieni i np w soloQ 4 premadów + 1 random będzie grało z 5 randomami ? :O

Pewnie będzie dołączało do takiej kolejki gdy nie będzie za długo przeciwnego teamu 4+1, ale zazwyczaj jak jest 4 premade to piątego chętnie na skype dodają czy do tsa. Pisali, ze w 95% przypadków będzie się grało tak jak pisali więc.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Jeżeli poziom waszej ekipy będzie challenjour+ to czemu nie ^^

W sumie nie ogarniam tego.

Solo - gra w jednego

Duo - np. Adc i Support

Quadra(czy jak to tam się nazwie? xD) - bezsens :

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Według mnie jest to totalne dno i wolę grać SOLOq, a nie w czterech. Raj dla smurfingu, nie polecam.

Czekam tylko, aż to dodadzą, bo strasznie mnie ciekawi mechanika takiego grania rankedow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...