Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka ogólnych pytań na temat hack-developingu

matthew41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

edit: typo w tytule, developmentu*

Witam!

Niedawno, po kilku latach, wróciłem na chwilę do gry na prywatnych serwerach.  Od 2 lat casualowo zajmuję się programowaniem aplikacji webowych, więc mam jakieś ogólne pojęcie o programowaniu. Troszkę c++ tez kiedyś liznąłem. Mam kilka nurtujących pytań dotyczących developmentu hacków czy też botów do Metina. Mam nadzieję, że ktoś jest w stanie mi pomóc.

1. Większość czitów (przynajmniej w moim odczuciu) jest napisana w Pythonie. Podejrzewam, że co do języka/środowiska programowania jest dowolność, ale dlaczego przeważa Python? Jakiś szczególny powód?

2. Jak to jest z memreadingiem? Czy wszystko da się z tego wyczytać? Konkretniej chodzi mi o przechwytywanie danych takich jak linia czatu gry, do zewnętrznego programu (lub wstrzykniętej DLLki).

3. Słyszałem że, niektóre, porządne serwery prywatne mają "zabezpieczenia" lepsze od globala. Na czym one polegają i gdzie mogą wystąpić ewentualne trudności?

4. Jeśli ktoś ma linki do dobrych artykułów o designowaniu hacków do tej gry czy też reverse engineeringu klienta to byłbym wdzięczny za podrzucenie. I'm willing to learn.

Pozdrawiam

asdvj.png

Opublikowano

1.Bo python jest niewykrywalny.3Trudnosc polega na tym,ze jak chcesz wstrzyknąc dllke to client usuwa ci pliki ktore chcesz wgrac.W tym tkwi problem.Nie dopuszcza cie do wgrania czego kolwiek

/niereg. sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...