Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o serwerze na styl starych frakcji? Ankieta.

Rever_PL

Aniketa 1.  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrał byś na takim serwerze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<- R

<- E 

<- K

<- L

<- A

<- M

<- A

NAZWA : Kharogth.pl / Do ustalenia 
Wersja : 1.8.x

MiniPortfolio : Nazywam się Adrian , mam 15 lat. Mieszkam w województwie Wielkopolskim. Moim hobby jest architektura , budownictwo , historia i informatyka. W minecraft’a gram od 4 lat więc można powiedzieć że jestem weteranem. Przez cały ten czas przyglądałem się pracy administracji i jak działają serwery. Po tym czasie zrozumiałem czego potrzebuje gracz , czyli dawnego mnie.

Rozgrywka : Moim pomysłem na , serwer są już znane wielu ‘frakcje’ które połączone zostały by z używanymi dotychczas gildiami. To połączenie zostało by nazwane - Chapters (ang. Zakon)●.
Drop był by taki idealnie zrobiony tak jaki jest na , wielu EasyHC. Opisuję poniżej opis rozgrywki (główne dodatki) :

Duża ilość różnorakich ‘eventów’ , takich jak : OX , Parkour , spleef i inne. Odbywały by się one w różnych odstępach czasowych.

Po zabiciu gracza wypadała by jego głowa + na spawnie można by było kupić ‘customowe’ głowy które upiększały by naszą bazę.

Za każde zabójstwo , wygrany event i zniszczenie ‘klocka gildii’ otrzymywali byśmy ‘Punkty XP’ , za które ulepszali byśmy naszą rangę (nie dawały by one jakichś dużych profitów aby nie było faworyzacji.) : zaczynamy od rangi [s - silver] , [G - gold] i [E - emerald]. Nie były by to rangi typu ‘VIP’ ale były by one czasowe , i nie dało by się odblokować odrazu ‘E’ tylko zaczynamy od ‘S’. Czyli nasz prefix na chacie wyglądał by tak :
[1] TAG Emerald NICK ». Vip zmieniał by kolor nicku i pisma na chacie.

‘Chapter’ - Zakładając gildie , otrzymujemy ‘klocek gildi’ (Endstone’a) który ma 100 hp. (działa to na tej samej zasadzie co podbijanie.) Każdy członek gildi ma 9 punktów mocy. Jeden kawałek terenu 16 x 16 = 3 punkty.
Założyciel gildii możę dawać prefixy inny członkom. 

→  Aby chronić przed nie potrzebnym spamem , trzeba będzie ‘wykopać poziom’ - czyli kopanie kamienia i wypadający nam z  niego drop będzie dodawał punkty xp potrzebne na poziom.

→ Istniało by także kilka nowych enchantów np ; Lodowa Aura - chodzą po wodzie albo ziemi zostawiamy za sobą tymczasowy śnieg bądź lód. Enchanty te nie były by przesadzone.

→ Zakony , mogły by się wyzywać na pojedynki , 1 vs 1 /2 vs 2 /aż do ZKZ - Zakon Kontra Zakon. Punkty rankingowe i ‘Xp’ x2.

Nie był by to serwer który , jest tylko dla pieniędzy , ani p2w. Chciał bym stworzyć poprostu serwer na którym gracze czuli by się dobrzę. Myślę że napisałem kreatywnie.

→ WSZYSTKO CO NAPISAŁEM ZASTRZEGAM SOBIE©™ ←

Otwieram również , rekrutację ponieważ nie mam zamiaru sam prowadzić serwera. Potrzebuję programisty , webmastera ,grafika , TS Query i oczywiście osoby która zainwestuje w niego i dzięki temu będzie on istniał.

Dane Kontaktowe :  

GG : 52958175

Google+/Mail : TheRed13377 @ gmail .com

Pozdrawiam , Dante.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

i oczywiście osoby która zainwestuje w niego i dzięki temu będzie on istniał.

Jeśli uważasz, że znajdziesz osobę, która wypłaci jakiekolwiek pieniądze na realizację Twojego serwera ( tak przygotowanego pomysłu ) to niestety jesteś w błędzie. Dlatego nie ma tutaj żadnych odpowiedzi... Jeśli chcesz zrobić własny serwer sam musisz zainwestować i sam go zrobić, bo inaczej nie ma to sensu. No chyba, że masz dobrych znajomych..

Nie chcę niszczyć wielkich planów ale próbuje sprowadzić takich ludzi jak Ty na ziemię. Naucz się czegoś, zrób coś sam, a potem spróbuj z tej wiedzy czerpać ile się da i ją wykorzystywać na wiele możliwych sposobów. 

Pozdrawiam

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Niewiele jest takich serwerow.

Sklada sie, ze interesuje sie historia, a ten serwer mi sie kojarzy z czasami sredniowiecznymi.

Aury, zakony - Z checia zagram!

Napewno zrobi na mnie wrazenie! :)

Opublikowano

Z tego co wyczytałem to coś na kształt Skyrima :D 

Pomysł fajny, ale jeśli będzie słabo zrealizowany to nie wypali.

Z mojej strony mogę pomóc przy konfiguracji pluginów czy pisaniu strony www.

Oczywiście wynagrodzenie do ustalenia.  

Opublikowano

@kripciak , nie ma żadnego wynagrodzenia. Robię serwer dla graczy  , i żeby na siebie zarabiał. Nie mam nawet sponsora który by mi postawił serwer i maszynę. A ty myślisz o wynagrodzeniu ? Programistę mam i webmastera też. Nie skorzystam , dziękuje.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...