Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który Total War lepszy i daje najwięcej frajdy?

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja polecam Medieval 2: Total war

Bardzo dużo jest modów do tej gry. Bardzo fajnie się gra, jedynie Papież w tej grze to gówn*

Ostatnio był temat na temat modów do Medievala 2 i polecam Tobie także przejrzeć tą playliste na Youtube, ładnie opisane mody, ale niestety by w nie zagrać jest potrzebny dodatek Kingdoms.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cóż może i temat nieco stary, ale skoro nie zamknięty, to temat nie wyczerpany. A ja przegrałem z 1000h godzin w Totale, więc coś tam wiem:D

Rome I- Jak lubisz stare gry, historie starożytną to ta produkcja jest dla ciebie zbawieniem. Gra ma swoje lata i graficznie do II jest nieporównywalnie gorsza, ale jaki to ma klimat... polecam.

Rome Barbarian Invasion- Bogatszy Rome I w okresie rozpadu imperium, wolałem I, mało godzin tu spędziłem (chociaż splądrowanie Rzymu Hunami to fajne przeżycie)

Medival- Cóż zrobiłem kampanie, troszke sie pobawiłem w podboje i po ok.25h nie miałem co robić. Taki mniejszy Rome w średniowieczu. Tak jak przedmówca mówił, krucjatami się nie jaraj, średnie to:D.

Rome II- No cóż... gra zbugowana, często psująca się, czeka się w luj na swoją turę, biedniejsza pod wieloma względami od 1, posiadająca tylko kilka frakcji do wyboru, a reszte dokupuje się za duże kowty(chyba ok.20-50 zł za pojedyńczą frakcje z ,,kampanią") ale... 600h na koncie. Bitwy wyglądają cudnie, jest ciężko, komputer myśli (taki przykład walne, a co w I jakies plemie barbarzynskie nie poddalo sie majac ostatnią wieś bez armii, nawet jak stanąłeś tam legionem, w II jest to juz normą) no i ma klimacik.

Atilla- grałem mało, na razie mnie nie powala, ale ma kilka rzeczy lepszych niż RomeII, takie Barbarian Invesion lepsze, nie mój okres.

Jakieś pytania czy rozbudować recenzje, to śmiało mów.

Opublikowano

Na patrz na te pseudo-odpowiedzi o gorszym lub lepszym. Każda gra z serii ma swoje plusy i minusy. Tę grę wybiera się tylko i wyłącznie na czas historyczny rozgrywki. Dodatkowo zadziwia mnie zerowe wspomnienie serii Empire, Napoleon czy Shogun 2. Najciekawsze okresy wydane w ładnym opakowaniu. Możesz też wstrzymać się do TW dot. uniwersum Warhammera.

Opublikowano

Up. Piszesz w liczbie mnogiej, więc nie wiem czy i mnie miał się tyczyć ten komentarz, uznaje że nie.

Nie prawda, umiejscowienie gry w okresie który lubisz, nie oznacza, że Ci się spodoba i odwrotnie.

BTW. Warhammer zapowiada się swietnie.

Opublikowano

Up. Piszesz w liczbie mnogiej, więc nie wiem czy i mnie miał się tyczyć ten komentarz, uznaje że nie.

Nie prawda, umiejscowienie gry w okresie który lubisz, nie oznacza, że Ci się spodoba i odwrotnie.

BTW. Warhammer zapowiada się swietnie.

Ty akurat dałeś treściwy komentarz.

Nie zgodzę się też odnośnie drugiej części. Jeżeli lubisz dany okres, to możesz wybaczyć pewne błędy lub brakującego moda. To od okresu historycznego zależy jakie bitwy oraz jakie jednostki znajdą się w rozgrywce. AI itd. to też kwestia subiektywna, gdyż ta seria zawsze znajdzie coś, co ją poprawi lub zmieni.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@up zapomniałeś powiedzieć ze jego optymalizacja ssie i potrafi być mocno zbugowany, spotkamy Napoleona ? A w TW Napoleonie będziesz mógł nim dowodzić :D

Ogólnie prawie pod każdym względem Napoleon TW jest lepszy do Empiere moim zdaniem. 

Dobrze kolega powiedział ze ciężko wybrać najlepszą część bo każdemu podoba się inna w zależności od czasów historycznych.

Rome jest niby klasykiem i jest dość tani, cholernie wciąga ale jego strasznym minusem jest to ze wygląda jednostek często odbiega od realiów historycznych. 

Ja ci polecam zagrać w :

Medievala 2 jak ci się gra zacznie nudzić wgraj mody (jest ich sporo)

Napoleona 

Shoguna ale z dodatkiem zmierzch samurajów 

49yxrs.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...