Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak dźwięku w wejściach aux

HERO320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

A więc mój problem polega na tym iż: moja wspaniała karta graf ma rozwalone wejście VGA lecz posiada wejście hdmi, więc kupiłem przejściówkę z vga na hdmi post-365325-0-41881900-1447247524_thumb.jpg jak widać na obrazku ta przejściówka posiada wejście aux , kiedy podłączyłem tą przejściówkę to tylko to wejście działa reszta wejść aux w moim komputerze nie działa nawet micro ;/ tu reszta ss post-365325-0-28895600-1447247685.pngpost-365325-0-17830200-1447247695.pngpost-365325-0-89617100-1447247709.png

A teraz są jeszcze lepsze żarty bo zaktualizowałem jakiś sterownik od audo przez program DeviceDoctor i teraz nawet zniknął głośniczek z paska narzędzi do regulacji głosności

Opublikowano

monitor ma wejście vga a komputer ma hdmi i vga ale vga mi się w kompie rozwaliło (wejście) a chce uzyskać dźwięk z komputeraz z wejść w komputerze

Opublikowano

I głośniki masz w monitorze, tak? Skoro ma VGA to pewnie są podpinane przez jack'a, bo VGA dźwięku nie przenosi. Nie rozumiem do końca z czym masz problem, musisz po prostu podłączyć dźwięk. Daj dokładne  zdjęcia tego kabla z każdej strony jak jeszcze czegoś nie wiesz

Opublikowano

problem jest z  tym że jedyne wejście na glośniki akie działa to jest to przy tej przejściówce reszta wejść nie działa ani na mikrofona ni na głośniki

Opublikowano

I tak ma być, system domyślnie daje dźwięk na jedno urządzenie, powinno być możliwe przestawienie tego w sterownikach lub nawet w systemowych ustawieniach dźwięku (wybór innego domyślnego urządzenia). Dziwne jest to, że zniknęła Ci karta dźwiękowa i widoczna jest tylko przejściówka, spróbuj może tam kliknąć prawym przyciskiem myszy i zaznaczyć opcję Pokaż wyłączone/odłączone urządzenia

Opublikowano

W takim razie coś jest nie tak, jeśli przeinstalowanie sterowników od dźwiękówki nic nie daje to trochę lipa, musiałbyś sprawdzić co się będzie działo bez tej przejściówki czyli jedyne wyjście to kupno innego kabla, problemem jest to że padło Ci VGA na grafice... Nie masz jakiegoś DVI czy coś?

Opublikowano

niestety nie mapost-365325-0-85494300-1447350565.pngm ale dziś mam jeścze fajniejszą bajkę bo teraz tak wyglada moje centrum 

przy czym mam zaznaczona finkcję pokaż wszystkie urządzenia

Opublikowano

Skoro wywalone sa sterowniki do karty dźwiękowej nie masz nic . Zainstaluj właściwe sterowniki do płyty głównej a nie gówniane ściągane byle jak  przez jeszcze głupszy program 

Jak będą zainstalowane właściwie ustawia się tylko dla nich urządzenie domyślne i działają głośniki z kompa

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...