Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Instalacja W10

Gnabry

Pytanie

Opublikowano

Mam plik iso z windowsem 10, nagrałem go na płytę i chciałem z niej wykonać upgrade z mojego windowsa 7 i tu zaczyna się problem. Już na początku instalacji (po wybraniu co ma zostawić itd.) wyświetla się komunikat Windows 10 installation has failed. Później spróbowałem bootowania z tejże właśnie płyty i to też nie działa. Mianowicie po wybraniu bootowania na płytę wyświetla się logo W10 i to na tyle, restartuje się i dalej idzie moja siódemka. Dałem mu jeszcze 3 szansę i spróbowałem instalacji z pliku iso, czyli wypakowałem go na partycję i uruchomiłem setup. I tutaj już nie ma komunikatu z 1. próby(Windows 10 installation has failed). Instalacja dochodzi do 100% i komputer się restartuje, wyświetla się logo windowsa 10 i c**j, restartuje się jeszcze raz i wraca do jebanego windowsa 7 z błędem o bootowaniu (nie pamiętam kodu tego błędu, ale jeśli będzie trzeba to go sobie przypomnę). Znacie rozwiązanie takiego problemu? Bo mnie już c**j strzela.

pozdrawiam heniuś

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz jakiś sprzęt czy część uszkodzoną albo niekompatybilną z systemem. Czasami to tylko jest wina sterowników do sprzętu  których nie obsługuje system

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przed instalacją odłącz wszystkie części dodatkowe od kompa. Np. pendrive, karty wifi, modemy, audio, etc. (grafika się nie liczy do tego). Ogólnie to jest czasem problem jak z windows 8, że niby startuje, ale nie startuje instalacja, bo ciągle szuka sterowników, może tu problem.

A tak poza tym, to podałbyś skąd wziąłem ISO, bo ja szukam na stronie microsoftu i jestem ślepy, a wolę przez pendrive robić update systemu.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...