Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radeon HD 8370d vs GeForce gt 610

rafielo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam pytanie ostatnio wymieniałem procka z płytą główną na pc (z jakiegoś starego amd 2ghz 1 rdzen na AMD A4-6300 APU with Radeon HD Graphics 2x3,7) mam teraz kilka pytań

- czy skoro procek ma zintegrowany układ graficzny to mogę zrobić tak aby współpracował z moją gt 610 (np. wspierały grę równocześnie) ?

- który jest wydajniejszy - karta graficzna NVidia czy układ graficzny z procesora, którego używać

- i z innej beczki jak się podnosi mnożnik przy overclockingu w bios 4 ? ;p

Opublikowano

Nie mogę pracować równocześnie.

#OffTopic kupiłeś straszny syf, jest to procesor biurowy nie do gier. Karty graficzne, które podałeś to też syf. Zastanów się czemu GT610 ma 2GB pamięci i kosztuje 150zł, skoro GT650 ma też 1GB pamięci i kosztuje 500 zł (strzelam, ale chodzi o sens pytania)? Nie znasz się w ogóle na komputerze. Ja grafika ma 1GB pamięci, ale to nie to jest ważne w grafice, to tak jak kupować telefon, bo ma kartę pamięci 32GB, a wyświetlacz nie dotykowy i procesor 600Mhz.

Każde pytanie tutaj zadane jest bezsensowne.

Jeżeli kupiłeś słaby procesor, to teraz musisz się z nim męczyć i żadna z tych grafik nie pomoże ci w grach, bo procesor jest za słaby do gier. Pozdrawiam

PS. zreportowałem ciebie za DoublePost, proszę nie rób tego następnym razem.

#edit OC także jest niemożliwe, ponieważ ma on zablokowany mnożnik, tutaj masz dokładny opis i jak mówi tytuł, jest to najsłabszy procesor (z tej rodziny, oraz jaki mogłeś wybrać):

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/amd-a4-6300-procesor-apu-richland-premiera-cena-specyfikacja.html

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...