Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak udostępnić serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postawiłem serwer hamachi, skonfigurowałem wszystko, tak, żeby inne osoby mogły wejść na mój serwer. I teraz, pytanie dotyczące klienta. Czy jak stworzyłem serwer, to mam im dać całego klienta, przez którego ja się loguję do gry, i w którym pracowałem, czy edytować go jakoś? Stworzyć nowego? Jak to wygląda? Oraz jak już będę miał tego klienta, to czy mogę np. dać kumplowi na pendriva on kopiuje sobie na kompa i od razu odpala, czy trzeba to zamieść bez warunkowo na stronę jakąś... ?  I  jak oni mogą się rejestrować na mój serwer, żeby po rejestracji bez porblemu stworzyło im konto, i żeby mogli się zalogować do gry. 

Ps: Dodam, że pierwszy raz robię taki serwer, więc jak ktoś się zna, robił już taki serwer, to niech mi wytłumaczy, po kolei w tym co opisałem

Opublikowano

Zapora off, portmap on porty gry + port 80 (strona), 3306 nie otwieraj (navi), jeżeli dobrze skonfigurowałeś serwer oraz klienta koledzy nie powinni mieć problemu z zalogowaniem się

1221me.md.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...