Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alfa Romeo 156 , Zmiana biegów

profilus=)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem posiadaczem Alfy Romeo 156 1.9 JTD . Od paru dni, ciężko wchodzi mi 3 bieg. By go wrzucić muszę przejść na 4, i do 3 , bądź lekko dźwignią w prawo i do góry, tak jakbym chciał przechodzić do biegu 4.. Czasami wejdzie z dwójki, czasami nie. Jeśli jest zimny wchodzi płynnie. Gdy się nagrzeje to ciężko. Co może być przyczyną? 

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Alfa Romeo? To rozumiem ze te biegi to na lawecie zle wchodza?

Alfa jak lidl co tydzień coś nowego :D

Nie ma to jak wypowiadające się gimbusy, które nigdy autem nie jeździły  :v

@topic

Oliwa do wymiana, po jakichś 50 tysiach się powinno wymieniać, to może już czas 

­

zy95qg.png

Opublikowano

@topic

­

Odezwał się mechanik od siedmiu boleści chyba pochrzaniło ci się z olejem silnikowym.. Oleju w skrzyni nie powinno się wymieniać chyba że było coś robione ale na pewno nie po Twoich 50 tyś. km. Do tego jak by wlał zły olej to mu rozje**** skrzynie na amen. 

@profilus=) Było robione coś ze skrzynią? 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Auto zostało kupione poltorej tyg temu. By 3 ładnie wchodzila musze wajha lekko w prawo. Wchodzi wtedy kazda 3. Zdaje mi się , ze coś z guma jest nie tak, i dlatego. 

Alfa Romeo? To rozumiem ze te biegi to na lawecie zle wchodza?

Widzisz, ja chociaż posiadam jakiś samochód, a nie tak jak Ty, zapierdalasz na piesza, bądz rowerkiem, lub prosisz się, by ktoś Cię gdzieś zawiózł. 

@topic

­

Pozostałe biegi wchodzą lekko. :) Ale dziękuję za pomoc . :)

Odezwał się mechanik od siedmiu boleści chyba pochrzaniło ci się z olejem silnikowym.. Oleju w skrzyni nie powinno się wymieniać chyba że było coś robione ale na pewno nie po Twoich 50 tyś. km. Do tego jak by wlał zły olej to mu rozje**** skrzynie na amen. 

@profilus=) Było robione coś ze skrzynią? 

ze skrzynią nie było nic robione . :)

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...