Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Biały monitor i plamy

VjDominionxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem nie było mnie w domu kiedy przyjechałem włączyłem monitor i gdzie zawsze wyskakiwało logo Benq jest cały biały ekran i różowe plamki i kropki na dole... I tutaj moje pytanie co mogło się stać, jak to mogło się stać i ile będzie  kosztowała ewentualna naprawa ??

post-1218751-0-84799200-1447189280_thumb.jpg

post-1218751-0-83491800-1447189290_thumb.jpg

Weteran
Opublikowano

Jakim kablem jest podłączony monitor ?

Do jakiej karty graficznej jest podłączony monitor ?

Na początek możesz zmienić kabel na inny i sprawdzić czy dalej wyskakują białe plamki ?

Jeśli nadal białe plamki są wyświetlane na monitorze oznacza, że kabel jest sprawny. Monitor podłącz do innego komputer lub urządzenia elektronicznego i sprawdź czy błąd nadal jest wyświetlany ?

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Monitor jest podłączony na wejście d-sub do karty Nvidia GeForce 430 firmy Gainward teraz na tym kablu i na tej karcie mam inny monitor i wszystko śmiga.

A w Benq nawet jak kabel jest odłączony jest to samo zawsze wyskakiwało logo a teraz nic biały ekran i plamki jak na zdjęciach  

Opublikowano

Uszkodzona matryca albo jej elektronika, czasami tylko bezpiecznik albo jakaś gówniana część w module matrycy, w sumie naprawa prosta jeśli to nie jest poważna usterka.

Serwis albo kup nowy monitor

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...