Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykonanie modyfikacji na częstsze występowanie surowców i większy drop.

dzon.bruks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Często gram w minecrafta ze znajomymi, ale nie zawsze mamy dużo czasu i musielibyśmy bardzo długo grać aby gra sie rozwinęła. Tj., żeby np. każdy miał min. żelazne eq, z elementami diamentowymi, jakieś tam eliksiry itp.
Z tego powodu chciałbym zapytać czy ktoś może zna moda (albo może wykonać - dla kogoś kto potrafi robić mody to chyba tylko kilka linijek kodu ;p) takiego w którym:
- Zwiększy się  (ok. 5-krotnie) częstotliwość występowania surowców (żelazo, czerwony proszek, diament itp.). Ewentualnie może też być tak samo często jak jest, z tym, żeby więcej wylatywało z jednego klocka.

- Zwiększy się ilość dropionych z mobów itemów (np. zjednego creepera 5 lub 10 prochu strzelniczego, z kury z 10 piór itp.)
- Żeby łatwiej też było np. znaleźć w netherze rzeczy potrzebne do alhemii (brodawki i płomyki) 

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Chodzi ci o taki mod na singleplayer czy o Skrypty? Bo na Single to raczej nie ma czegos takiego a na Multi to duzo Skryptow na drop jest, albo ja za szybko przeczytałem i nie zrozumiałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...