Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Doogee x5 to dobry wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar kupić telefon o nazwie Doogee x5. Mam kilka pytań co do niego:

1. Czy dostane zwykłe etui nie pokrowiec tylko zwykłą gumę :p 

2. Czy ten telefonik będzie działać bez zawieszek? 

3. Jest możliwość wymiany baterii?

4. Czy mogę zmienić motyw androida 5.1 na tym telefonie na "starszego androida"? albo ewentualnie zmiana androida na starszy.

5. Czy procesor będzie miał rzeczywiście częstotliwość taktowania 1.3 GHz?

Dołączam specyfikacje:

post-806427-0-99703000-1447175408.png

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

1gb ram, czyli android będzie lagował

UWAGA! jest i kolejny pseudo-znawca który gówno wie na ten temat a i tak się wypowie.. 

Podaj jaki masz budżet i co mniejwięcej Cię interesuje

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

300 zł. 5 cali i jak najwięcej ramu tylko żeby było. Nie muszą chodzić na nim nie wiadomo jakie gry. Telefon ma służyć do netu i w szkole itp.

Edit/ Używki wchodzą w gre. Myślałem nad Gocleverem Quantum 500.

Opublikowano

Witam,

Mam zamiar kupić telefon o nazwie Doogee x5. Mam kilka pytań co do niego:

1. Czy dostane zwykłe etui nie pokrowiec tylko zwykłą gumę :p 

2. Czy ten telefonik będzie działać bez zawieszek? 

3. Jest możliwość wymiany baterii?

4. Czy mogę zmienić motyw androida 5.1 na tym telefonie na "starszego androida"? albo ewentualnie zmiana androida na starszy.

5. Czy procesor będzie miał rzeczywiście częstotliwość taktowania 1.3 GHz?

Dołączam specyfikacje:

attachicon.gifPrzechwytywanie.PNG

1. Pewnie tak

2. Nie, każdy telefon po jakimś czasie się zacina.

3. A czemu nie?

4. Nie wiem.

5. Tak.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Za taką kwote kupować telefon z andkiem 5.1... Przecież to ledwo bedzie działać. Wątpię czy chociaż połowa tych danych jest prawdziwa. Lepiej poszukaj jakichś używanych telefonów lecz od znanych firm typu lg, sony.

IDcncno.png

Opublikowano

A jak Sony Xperia M2 ma strasznie podobne wymagania nawet mniejszy wynik na benchmarku i też ledwo działa? 

Opublikowano

A jak Sony Xperia M2 ma strasznie podobne wymagania nawet mniejszy wynik na benchmarku i też ledwo działa? 

Benchmark tylko ocenia podzespoly i inne badziewia. Koncowy efekt jest zawsze inny.

Telefon do 300 zł... Nie oczekuj zbyt wiele. 1gb ramu to jest max w tej cenie. Mediatek podstawa. Ogólnie ten Doogee sie nawet niezle spisuje (oczywiście na "papierze") Jednak, pamiętać należy o lagach i wyłączaniem sie niespodziewanie aplikacji. Chińskie smartfony słyną z częstych problemów: wybuchająca bateria, martwe gołębie w pudełkach zamiast telefonu, a najważniejszym problemem jest brak możliwości oddania na gwarancję w Polsce, pozostaje wysyłka do chin. 

1. Czy dostane zwykłe etui nie pokrowiec tylko zwykłą gumę :p - Na Allegro masz tego pełno...

2. Czy ten telefonik będzie działać bez zawieszek? - Mało ramu.

3. Jest możliwość wymiany baterii? - Czemu nie?

4. Czy mogę zmienić motyw androida 5.1 na tym telefonie na "starszego androida"? albo ewentualnie zmiana androida na starszy. - Nie. Bo Mediatek.

5. Czy procesor będzie miał rzeczywiście częstotliwość taktowania 1.3 GHz? - Masz napisane, że 1,5ghz

#teams4bal

Opublikowano

Czyli lepiej zainwestować w coś bardziej znanego. Może jakiś używany Goclever, np. insignia 500 albo 5?

Opublikowano

Czyli lepiej zainwestować w coś bardziej znanego. Może jakiś używany Goclever, np. insignia 500 albo 5?

Doogee to bardzo znana firma, tyle, że nie u nas. Sam smartfon to solidna maszyna, wystarczy do podstawowych aplikacji. 

2. Czy ten telefonik będzie działać bez zawieszek? - Mało ramu.

4. Czy mogę zmienić motyw androida 5.1 na tym telefonie na "starszego androida"? albo ewentualnie zmiana androida na starszy. - Nie. Bo Mediatek.

2. Android nawet na 1 gb potrafi chodzić płynnie, wystarczy użytkować smartfona w należyty sposób.

4. Ale co mają launchery do procesora?

Opublikowano

Doogee to bardzo znana firma, tyle, że nie u nas. Sam smartfon to solidna maszyna, wystarczy do podstawowych aplikacji. 

2. Android nawet na 1 gb potrafi chodzić płynnie, wystarczy użytkować smartfona w należyty sposób.

4. Ale co mają launchery do procesora?

2. Może i tak.

4. Panelu powiadomień nie zmienisz, launcher to inna bajka. Nie zrobisz nic bez źródła do mediateka (chodzi mi o rom np. Kitkata)

#teams4bal

Opublikowano

Co do telefonu to jest niezły, ram ok i wgl, ale problemem jest procesor, 4-rdzenie i co z tego, skoro to słabe rdzenie CorteXa A7... Są to stare i bardzo wolne rdzenie, co znaczy, że mimo iż mają jakąś moc to przy wielu operacjach nie wydalają.

Ja bym tutaj radził szukać coś używanego, i chyba lepiej mieć 4.5 cala wyświetlacz a lepszy telefon ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Co do telefonu to jest niezły, ram ok i wgl, ale problemem jest procesor, 4-rdzenie i co z tego, skoro to słabe rdzenie CorteXa A7... Są to stare i bardzo wolne rdzenie, co znaczy, że mimo iż mają jakąś moc to przy wielu operacjach nie wydalają.

Ja bym tutaj radził szukać coś używanego, i chyba lepiej mieć 4.5 cala wyświetlacz a lepszy telefon ;)

Proc porównywalny do 400, wiec za tą cenę naprawdę nie jest źle. Próżno szukać 64 bitów, albo chociażby A9, a jeśli nawet to reszta leci na łeb na szyje. W X5 wszystko jest zrównoważone. Do tego 5.1 i do podstawowych czynności nada sie idealnie.
Opublikowano

Jednak chyba zainwestuje w jakiegoś Goclevera Quantum 600, myślę że to dobra opcja.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...