Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc o napisanie skryptu .bat

Kenix97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuję skryptu na zapisywanie logów daty i czasu włączania i wyłączania komputera.

Dodatkowe informacje:

Windows 10 Home 64-bit

Mogę także dodać do autostartu ten skrypt by ułatwić pracę :)

Może to być także program, nie koniecznie skrypt! (Tzn. polecenie jakiegoś, nie pisanie "specjalnie dla mnie"!)

Opublikowano

Takie logi są na bieżąco tworzone przez system, wklep w PowerShellu:

Get-EventLog -LogName System -EntryType Information -Source 'Microsoft-Windows-Kernel-Power' | select TimeGenerated, EventID

lub wyklikaj w Dzienniku Zdarzeń.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Nie chce mi się szukać ścieżki w Panelu Sterowania (możesz wygooglować), ale na skróty to będzie:

Win+R

Potem wpisz: eventvwr

No i musisz sobie albo posortować domyślny wudok, albo stworzyć nowy tylko z potrzebnymi informacjami. Jak to zrobić pisać nie będę, bo od tego jest instrukcja.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...