Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradzione przedmioty

RzadeK_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

W niedziele doszło do scamu, mianowicie zostałem okradziony z ponad 150 euro.

Wiem, mój błąd, wszedłem w link który ściągał wirus i ukradł mi wszystkie itemy.

Napisałem na yt jak odzyskać itemy i kierując się tym poradnikiem :

https://www.youtube....h?v=pV4YgaU6wEMi komentarzami że dzięki pomogłeś volvo oddał.

Napisałem do supportu taką wiadomość : http://scr.hu/81i5/yf7o2

i jak narazie dostałem wiadomość od bota o zmienia hasła , przeskanowanie systemu itd.
W załączniku dodałem ss na którym było widać mój nick i skradzione itemy (podkreśliłem to)
http://scr.hu/81i5/q6nlc. I pytanie do was, czy volvo oddaje itemy ? Dużo osób mowi że tak
i pokazują dowody i czy wgl mam szanse że odpiszą i coś z tym zrobią  ? Czy dobrze 
z formułowałem tą wiadomość? Z góry dzięki to dla mnie naprawdę bardzo ważne !  :D

Yo

1j90lz.jpg

Opublikowano

Popatrz na datę dodanie filmu. Wtedy jeszcze nie było zabezpieczenia poprzez potwierdzenie na milu. Od czasu wprowadzenia tej funkcji Steam nie oddaje przedmiotów, także każda wymiana jest na własną odpowiedzialność

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Z tego co wiem kochane valve od jakiegoś czasu nie ingeruje w inventory ludzi, dałeś się ojebać - jesteś idiotą. Tyle.

Następnym razem :

www.virustotal.com

nie gryzie :)

g0Tef.jpg

Opublikowano

Z tego co wiem kochane valve od jakiegoś czasu nie ingeruje w inventory ludzi, dałeś się ojebać - jesteś idiotą. Tyle.

Następnym razem :

www.virustotal.com

nie gryzie :)

Takimi tekstami nie pomagasz, był to znajomy, sam byś wszedł w taki link gdybyś się znał z kimś długo.

Popatrz na datę dodanie filmu. Wtedy jeszcze nie było zabezpieczenia poprzez potwierdzenie na milu. Od czasu wprowadzenia tej funkcji Steam nie oddaje przedmiotów, także każda wymiana jest na własną odpowiedzialność

Gdzieś na angielskim supporcie wyczytałem że jest możliwość oddania przedmiotów ale jeżeli były one

ukradzione w sposób właśnie np. przez wirusy itd.

1j90lz.jpg

Opublikowano

Gdzieś na angielskim supporcie wyczytałem że jest możliwość oddania przedmiotów ale jeżeli były one

ukradzione w sposób właśnie np. przez wirusy itd.

Cały proces był wykonywany na Twoim komputerze i IP, co jest jednoznaczne z tym, że zwrotu nie dokonają.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Miałeś w ogóle potwierdzenie przez email włączone? I jak ja dostaję od jakiegoś "znajomego" ze steam link, który pierwszy raz na oczy widzę, to zawsze go przeskanuję. A po drugie nie wszedłbym w link od znajomego z internetu, bo znajomości netowe jakoś nie dają mi powodu do zaufania.  :yay: Jak już mówiłem, masz mierne szanse na to, że steam coś w tym kierunku zrobi. 

g0Tef.jpg

Opublikowano

Miałeś w ogóle potwierdzenie przez email włączone? I jak ja dostaję od jakiegoś "znajomego" ze steam link, który pierwszy raz na oczy widzę, to zawsze go przeskanuję. A po drugie nie wszedłbym w link od znajomego z internetu, bo znajomości netowe jakoś nie dają mi powodu do zaufania.  :yay: Jak już mówiłem, masz mierne szanse na to, że steam coś w tym kierunku zrobi. 

Mam mierne szanse, ale według Ciebie one są? :D

1j90lz.jpg

Opublikowano

Jak już powiedziałem szansę masz, ale mierną. Gdzieś mi się obiło o uszy, że support całkowicie odbił od tematu oddawania itemów. 

Próbuj, gl. 

g0Tef.jpg

Opublikowano

Valve zapewne nic z tym nie zrobi gdyż to była po prostu twoja wina a jeśli już by ci jakimś cudem mieli zwrócić itemy to będziesz musiałbyś się długo starać ;/

Opublikowano

Widać tych "ZAWODOWCÓW" w scamach ostatnio ok.2 mieś temu okradziono moich 2 kolegów obaj przez wirusy jednemu oddali po miesiącu a drugiemu po półtora. Jeśli masz potwierdzenie e-mail to oddadzą ale od 1-2 mieś.

Opublikowano

Widać tych "ZAWODOWCÓW" w scamach ostatnio ok.2 mieś temu okradziono moich 2 kolegów obaj przez wirusy jednemu oddali po miesiącu a drugiemu po półtora. Jeśli masz potwierdzenie e-mail to oddadzą ale od 1-2 mieś.

Masz może jakis kontakt do tych osob ? Ale masz dowody ze im oddali ?

Wyraźnie jest napisane : "Zwroty ekwipunku są przyznawane indywidualnie. Aby pomoc techniczna Steam mogła przywrócić twoje przedmioty, obsługa będzie musiała sprawdzić przy użyciu wewnętrznych danych Steam, czy ktoś inny przejął kontrolę nad twoim kontem." Czyli jest możliwość odzyskania itemów. Chyba xD

1j90lz.jpg

Opublikowano
Kolega widać nie lubi czytać albo nie czyta ze zrozumieniem! Czemu ten wniosek?

Tytuł:

Wyłudzone przedmioty i prezenty nie podlegają zwrotom

Dotyczy wymiany WŁAŚCICIELA konta.

A to odnosi sie do sprawy autora:

Każda sprawa dotycząca zwrotu przedmiotów zabranych, gdy ktoś inny przejął kontrolę nad kontem, jest rozpatrywana osobno

Zwroty ekwipunku są przyznawane indywidualnie. Aby pomoc techniczna Steam mogła przywrócić twoje przedmioty, obsługa będzie musiała sprawdzić przy użyciu wewnętrznych danych Steam, czy ktoś inny przejął kontrolę nad twoim kontem.

Twoje konto musi spełniać następujące kryteria, żeby rozpatrzono zwrot przedmiotów:

Dane konta muszą wskazywać, że ktoś inny przejął nad nim kontrolę

Właściciel konta nie otrzymał nigdy wcześniej zwrotu przedmiotów (przywrócenie ekwipunku może mieć miejsce tylko raz u danego użytkownika)

Przedmioty zostały utracone w ciągu 30 dni od zgłoszenia do pomocy technicznej Steam

Potwierdzenie wymiany było włączone w momencie przejęcia kontroli nad kontem przez osobę nieupoważnioną

Dane o koncie są wiarygodne (zwrot przedmiotów może nie zostać przyznany, gdy dane o koncie wyglądają podejrzanie z powodu użycia serwerów proxy, VPN lub publicznych komputerów, raportów o nadużyciach, wymianach z oszustami bądź wyłudzaczami lub gdy cokolwiek budzi wątpliwości pomocy technicznej Steam).

Mam kontakt, napisz po Angielsku do supportu i będzie dobrze ;). Jeden kolega napisał z Translatora i oddali mu po 1 mieś (Miał 80€). Drugi napisał ładnie i przejrzyście oddali po 1,5 mieś (miał 220€).

Opublikowano

Kolega widać nie lubi czytać albo nie czyta ze zrozumieniem! Czemu ten wniosek?

Tytuł:

Wyłudzone przedmioty i prezenty nie podlegają zwrotom

Dotyczy wymiany WŁAŚCICIELA konta.

A to odnosi sie do sprawy autora:

Każda sprawa dotycząca zwrotu przedmiotów zabranych, gdy ktoś inny przejął kontrolę nad kontem, jest rozpatrywana osobno

Zwroty ekwipunku są przyznawane indywidualnie. Aby pomoc techniczna Steam mogła przywrócić twoje przedmioty, obsługa będzie musiała sprawdzić przy użyciu wewnętrznych danych Steam, czy ktoś inny przejął kontrolę nad twoim kontem.

Twoje konto musi spełniać następujące kryteria, żeby rozpatrzono zwrot przedmiotów:

Dane konta muszą wskazywać, że ktoś inny przejął nad nim kontrolę

Właściciel konta nie otrzymał nigdy wcześniej zwrotu przedmiotów (przywrócenie ekwipunku może mieć miejsce tylko raz u danego użytkownika)

Przedmioty zostały utracone w ciągu 30 dni od zgłoszenia do pomocy technicznej Steam

Potwierdzenie wymiany było włączone w momencie przejęcia kontroli nad kontem przez osobę nieupoważnioną

Dane o koncie są wiarygodne (zwrot przedmiotów może nie zostać przyznany, gdy dane o koncie wyglądają podejrzanie z powodu użycia serwerów proxy, VPN lub publicznych komputerów, raportów o nadużyciach, wymianach z oszustami bądź wyłudzaczami lub gdy cokolwiek budzi wątpliwości pomocy technicznej Steam).

Mam kontakt, napisz po Angielsku do supportu i będzie dobrze ;). Jeden kolega napisał z Translatora i oddali mu po 1 mieś (Miał 80€). Drugi napisał ładnie i przejrzyście oddali po 1,5 mieś (miał 220€).

Wiesz czy może napisałem poprawnie do nich tą wiadomość i masz może kontakt do tych znajomych żebym mógł się ich poradzić ? :D

1j90lz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...