Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady i wskazówki do grania Jinx

s0sna1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie macie porady/wskazówki do jinx? prosiłbym o radę kogoś kto mainuje adc. Jeszcze mam pytanie dotyczące tego co lepiej używać w TF: rakiety czy działka? dość problematyczne to jest.

Opublikowano

Starasz się pokeować enemy bot lane rakietkami, w razie starcia zmieniasz od razu na Pow Pow'a i klikasz. Ja zacząłem od niedawana grać z innym stylem, to znaczy Q, potem E i na koniec W. Wcześniej robiłem Q, W, E, aczkolwiek uważam, że obecny styl jest dużo lepszy. Szybciej łapiesz przeciwnika, dodatkowo jeśli masz na linii jakiegoś Thresha czy Leonę to jeszcze łatwiej, kiedy oni wbijają się ze swoim stunem/hookiem. W teamfightach standardowo rakietki do maksymalnego obicia przeciwnika lub zabicia, po pierwszym fragu dawaj pow pow'a, z pasywką znacznie łatwiej jest kogoś dobić z racji tego, że pasywka z Q świetnie działa z pow pow'em. Staraj się celnie trafiać z pułapek i z W, co pomoże Ci spokojnie zabić enemy. I pamiętaj o tym, że jeśli nie trafisz ultem, to jesteś przegrany. Coś jeszcze chcesz wiedzieć, to pisz. Gram Jinx dobre 2 sezony, przegrane na rankedach ponad 400 gier, ogółem jakieś 700 :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Widziałem również osoby, które maxowały W - zamiast Q, czego nigdy nie rób, ponieważ moim zdaniem jest to największa głupota. Na linii staraj się nabijać 3x stacki szybkości ataku na działku, a później zmień na rakiety i uderz jeden cios w przeciwników, takie poke'owanie potrafi czasem dużo zdziałać, gdyż rakiety zadają 110% DMG. Pamiętaj także, ze ultimate zadaje obrażenia równe temu, ile przeciwnikowi brakuje życia, więc używanie tego na samym początku nie ma najmniejszego sensu.

Co do team fightów, to wszystko zależy od sytuacji. Jeżeli wiesz, że przeciwnik Ci wiele nie zrobi, a także jesteś aktualnie w jego zasięgu, to nie warto używać rakiet, bo tracisz wiele attack speedu (około 130% na 18 poziomie) - jednak jeśli znajdziesz się w sytuacji, gdzie masz możliwość np. strzelania przez ścianę i masz wizję, to jak najbardziej warto z samych rakiet, bo wtedy zasięg rośnie o ogromne wartości.

Opublikowano

Na lini farmisz działkiem a rakietami obijasz przeciwników.Jeżeli dochodzi do napierdalanki to zmieniasz na działko i starasz się dobrze pozycjonować i oczywiście cały czas ich lać. Co do teamfightów: najważniejsze jest pozycjonowanie(w końcu jesteś adc) w late w sumie powinieneś używać rakiet częściej bo dzięki temu możesz zachować dystans od enemy i nie dostaniesz bursta na morde a jeżeli jakiś tank się przedrze i będzie cie focusowal to oczywiscie działko.

Opublikowano

­Jak masz mało DPS'a a jest team fight to bij z miniguna, chyba że przeciwnik jest daleko od Cb a chcesz go sięgnąć to bierz rakiety, natomiast w późniejszej fazie lej wszystko rakietami bo wpada z nich niezły kryt i porządnie biją.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Jinx to bardzo łatwa postać do pushu jak i obrony pod wierzą. Posiadając 2-3 lvl bez problemu możesz zainicjować walkę używając swojego E. Jej R pozwoli Ci spokojnie zabić wrogów. W tf trzymaj pozycję dzięki pasywce masz szeroki zakres jak chcesz to zrobić. Pamiętaj również o swoim W który ma spory dmg no i slow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...