Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura Gamingowa

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie po 7 lub 8 latach upada mi moja klawiatura Razer Lycosa.

Dokładniej wyłamany Capslock oraz klawisz "S" ułupany w dole i często wypada, do tego w strasznie przetarte.

Chciałbym zakupić godnego następcę na miejsce mojej aktualnej klawy.

Myślę oczywiście nad klawiaturą Razera lub Steelseries.

Jak na razie zastanawiam się nad:

http://allegro.pl/razer-deathstalker-klawiatura-dla-graczy-usb-i5773449280.html

Lub

http://allegro.pl/klawiatura-dla-graczy-steelseries-apex-led-cs-go-i5769471067.html

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Te co podałem to najwyższe ceny, nie widziałbym problemu gdyby cena była mniejsza. Ogólnie jestem przyzwyczajony do klawiszy płaskich i zależy mi trochę na przyciskach dodatkowych jak to jest w tej klawie od SS aczkolwiek aż za dużo ich jest.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Przyzwyczajenie do klawiatury mechanicznej to kwestia paru dni, do tygodnia. A różnica jet ogromna. N-Key RollOver, czas reakcji na poziomie 1ms, odświerzanie na poziomie 1000Hz. Oraz inne bajery ;)

Skoro mówisz o klawiaturze "gamingowej" to jest to mechaniczna i na pewno się nie zawiedziesz na niej. Choć np. Izak gra na jakiejś z Microsoftu za 80zł i widać efekty. Niemniej jednak klawiatura mechaniczna jest na pewno bardziej nowoczesna, lepiej zbudowana i o wiele wytrzymalsza.

Normalna klawiatura membranowa ma żywotność na poziomie do 2 milionów kliknięć. W mechanicznych aktualnym standardem jest 50 milionów kliknięć, dlatego jeżeli piszesz po parę godzin dziennie, grasz i wgl. To klawiatura mechaniczna na pewno będzie o wiele lepsza dla ciebie.

Jeżeli chodzi o firmy produkujące dobre klawiatury to polecam Tesoro ;) Miałem i polecam. 

PS. zapoznaj się z typami przełączników MX Cherry (red, blue, brown, black). Każdy jest inny, ma inną siłę nacisku, (czasem (teraz rzadko) inną żywotność), inną budowę i wydaje inny dźwięk (związane z budową).

I od razu mówię, że mechanik jest o wiele głośniejszy od normalnej klawiatury, jednak są gumki wyciszające do kupienia.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

USB, za 300-400 zł dostaniesz już Tesoro Excalibur i Durandal. Szukaj też firmy Qpad. Na razera nie patrz, bo płacisz za dużo za markę xD 

Tam gdzie masz podświetlana i wgl klawiaturę jakiegoś producenta, razer dopiero ma podstawowy model bez podświetlenia i klawiszy makro.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...