Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co znaczy to słówko?

Argfor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, co znaczy słowo kałai (czy jakoś tak)? Próbowałem wyguglować to mi wyskakiwał producent fortepianów i pianin.

Pytam w tym dziale, bo moja koleżanka często używa tego słowa, a ona ogląda anime i często jakieś azjatyckie słowa wtrąca, więc wydaje mi się, że to jest powiązane.

Opublikowano

Cześć, co znaczy słowo kałai (czy jakoś tak)? Próbowałem wyguglować to mi wyskakiwał producent fortepianów i pianin.

Pytam w tym dziale, bo moja koleżanka często używa tego słowa, a ona ogląda anime i często jakieś azjatyckie słowa wtrąca, więc wydaje mi się, że to jest powiązane.

Może Kawaii ? Określenie czegoś słodkiego. Coś na zasadzie angielskiego cute, sweet. Pewne mówi coś takiego: To jest kawaii. 

gfgdf

Opublikowano

jest prostsza metoda: możesz sie jej zapytać xD 

pisze sie jak #2up "kawaii" 

jak zobaczysz kotka to go weź w rece, daj jej przed twarz powiedz "kawaii neko!!!" i zrób taki ryj: ^_^, poruchasz 8D ew. jak pójdzie do odpowiedzi i dostanie 5 to klepnij ją w tyłek i powiedz "sugoi" :D

#offtop

ile ona/Ty ma lat xD?

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Tak, chodziło o kawaii. Dzięki wszystkim za pomoc.

jest prostsza metoda: możesz sie jej zapytać xD

pisze sie jak #2up "kawaii" 

jak zobaczysz kotka to go weź w rece, daj jej przed twarz powiedz "kawaii neko!!!" i zrób taki ryj: ^_^, poruchasz 8D ew. jak pójdzie do odpowiedzi i dostanie 5 to klepnij ją w tyłek i powiedz "sugoi" :D

#offtop

ile ona/Ty ma lat xD?

O co chodzi z tym kotem? xD (mamy po 15 lat)

Opublikowano

neko to po skośnemu kot, a jak kumpela zobaczy że jesteś wystarczająco mangowy (twarz uformowana w ^_^ jest bardzo mangowa) to sie umówicie na wspólne jedzenie bento : ]

#down

NIEMOŻLIWE!! to jest po J A P O Ń S K U??? kurde... mój błąd ;///////////////////

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Nie ma takiego słowa jak kałai. Pisze się kawaii.

neko to po skośnemu kot,

Neko to po japońsku kot, a nie po skośnemu.
Opublikowano

Kawaii - z angielskiego cute.

Nie ma takiego słowa jak kałai. Pisze się kawaii.
Neko to po japońsku kot, a nie po skośnemu.

Nie wiem czy udajesz czy tak na siłę starasz się kogoś poprawić.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...