Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NOWE, swietne MMORPG

DominKzN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku chciałem przeprosić za zły dział. Zdaje sobie z tego sprawę, ale nie wiedziałem gdzie założyć taki temat więc postanowiłem tu, zrozumiem jeśli zostanie to gdzieś przeniesione, a teraz do rzeczy.

Jako weteran gry Metin2 grający w nią od samego początku pojawienia się jej na PL rynku, grając sporo na globalu po jakimś czasie przeniosłem się na privy. Nie było łatwo będąc dzieciakiem rozwinąć postać z EQ 5bon i ładować hajsu w ISa więc privy, głównie hardy, bo te z kolei oddawały klimat PLa z możliwością posiadania tego czego tam nie mogłem. Po wielu latach gry nudziło mnie to i często chciałem zacząć od nowa na jakimś serverze, lecieć w TOPke, ale z czasem zrozumiałem, ze to już nie to samo, chęci opadały bardzo szybko i już nie potrafiłem siedzieć i się tym tak jarać i ostatnio ktoś z kim grałem od długiego czasu powiedział, że " ERA METINA SIĘ SKOŃCZYŁA ". Wbiło mi się to w głowę i zdałem sobie sprawę, że to prawda. Ostatnio z kumplami z reala, którzy tak jak ja wracając ze szkoły rzucali plecak i siadali do tego Metka czy tez poznanymi w grze myśleliśmy i szukaliśmy jakiegoś nowego MMORPG, a właściwie próbowaliśmy. 

Tutaj jest meritum tego tematu, a właściwie pytanie do wszystkich, którzy to czytają - Czy jest aktualnie na rynku jakieś MMORPG, w miarę nowe lub wychodzące. Chodzi mi o coś w stylu - wybierasz daną postać z tych oferowanych, rozwijasz ją wbijając lvle, eq, skille, expisz w grupie, lub solo jak kto woli, jakieś buffy od innych klas, które możesz dostać, spora grywalność, gospodarka w grze na jakiejs mapie cos jak w Metku sklepy w M1, poznawanie tych ludzi, sojusze i tworzenie klanu/ gildii, jakieś wojny miedzy nimi i bardzo by by zależało na rankingu... Ranking ma dla mnie spore znaczenie. Przez te wszystkie lata gry w Metka wchodząc na stronę i podziwiając kto jest w tej TOPce wiedziałeś z kim nie zadzierać, kto jest kto, jaka gildia rządzi itd... 

Podsumowując chciałem napisać, że czasy Metin2 się skończyły i szukam czegoś, aby na nowo odkrywać wszystko od 0, bo to było w tym wszystkim najpiękniejsze. Jeżeli masz coś takiego to napisz. Jeżeli też szukasz czegoś takiego to napisz, bo może znajdziemy i zaczniemy razem :)

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...