Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Torrenty - jak to gówno zablokować ...

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam siły na ten gówniany program, więc chcę go w cholerę zablokować z poziomu administratora na routerze w przeglądarce, o ile to możliwe, a z tego, co mi wiadomo, to tak. Nie znam tylko portów i dalszego działania, jak to gówno zablokować, bo mnie w*****a codziennie to samo, kiedy chcę pograć w cokolwiek, co wymaga internetu, to mój ojciec i tak ma niedojebany mózg i tak blokuje mi sieć pierdolonymi torrentami, a na tłumaczenia nie mam już sił. Zna ktoś z Was sposób, jak się tego pozbyć nie usuwając tego z komputera, tylko przez blokadę na routerze czy cokolwiek? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek rozwiązanie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jak BitTorrent to spróbuj ten: 21992

A co, jeśli to uTorrent? Chcę to kurestwo możliwie jak najlepiej zablokować, bo słowne rozwiązania nic nie dają, skoro na drugi dzień to się powtarza.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

­ja mam w uTorrencie 34314, ale to może być dowolny z zakresu 49152-65534. Chyba że możesz mu zablokować te porty tylko dla jego karty sieciowej, wtedy k.

Albo odpalaj i wyłączaj filtrowanie po MACach, tylko wtedy kompletnie go odetniesz

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

­ja mam w uTorrencie 34314, ale to może być dowolny z zakresu 49152-65534. Chyba że możesz mu zablokować te porty tylko dla jego karty sieciowej, wtedy k.

Albo odpalaj i wyłączaj filtrowanie po MACach, tylko wtedy kompletnie go odetniesz

Dobra, powiedz mi tylko, jak zerknąć na porty w uTorrent, to może jutro mu to zablokuję, w sensie jakich portów używa program i czy się zmieniają czy też nie. Za dużo czasu mi zejdzie na bawienie się w MAC, a ja chcę raz-dwa. Tak myślałem o Firewallu lub po prostu zainstalowaniu programu do blokowania torrentów i ukryciu go gdzieś na kompie, gdzie tylko ja bym znał jego lokalizację.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

DiUjk2I.png

Kliknij w to (może tam być też zielone kółeczko, whatever), tam podejrzysz który port ma.

I mówisz, że jak wywalę mu ten port na routerze (tylko jeszcze gdybyś napisał co i jak, mój router TP-Link WR740N) to skończą się moje męki? Wiesz, przebolałbym jeden torrent dziennie, jeden plik niewielkiej wagi, ale pobieranie 20 torrentów po 2 kb/s jeden z czego 19 się nie pobiera, to k***a lekka przesada. 

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...