Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

LucyfereeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem NIE ZNAM SIE NA KOMPUTERACH ... ODRAZU BEZ HEJTU PROSZE.

Mam jakiegoś laptopa GOWNIANEGO.. i nwm na ktorej karcie graficznej aktualnie działa

Ktora lepsza ? Ktora zintegrowana ?
Można wyłaczyć ktorąś?

2 sprawa
Karty graficzne http://scr.hu/36pk/zr1nt
I ramu mam 4 GB

I pytanie czemu mam lagi OGROMNE w metinie?
Kiedyś grałem na starym komputerze ok 7 lat temu był słabszy a lagów nie miałem ...
Wytłumaczy mi ktos to?

I 3 sprawa

Czemu mam tylko 32mb dedykowanej pamieci wideo?
Opublikowano

Intel HD 3000 to grafika zintegrowana natomiast Geforce 610m to karta dedykowana. GT 610 m jest lepszy od HD3000 ale i tak jest to baaardzo słaba karta. Dostęp do wyboru karty powinienes mieć  po kliknieciu prawym na pulpicie i wybraniu: ustawienia grafiki/ sterownikow grafiki /NVIDIA Optimus ( nie wiem jak dokładnie będzie się to nazywało u CIebie) i tam ustawiasz na ktorej karcie ma Ci sie uruchmiac Metin. Ale i tak raczej domyślnie uruchamia CI się on na GF610m. LAgi mogą byc spowodowane przegrzewaniem sie laptopa, sprawdz jakie osiąga temperatury podczas grania np programem HWMonitor. 32 mb o ktorych mowisz odnosza sie do integry takze sie tym nie przejmuj. Ten GF610m ma pewnie 1gb pamieci dedykowanej.

Opublikowano

Intel HD 3000 to grafika zintegrowana natomiast Geforce 610m to karta dedykowana. GT 610 m jest lepszy od HD3000 ale i tak jest to baaardzo słaba karta. Dostęp do wyboru karty powinienes mieć  po kliknieciu prawym na pulpicie i wybraniu: ustawienia grafiki/ sterownikow grafiki /NVIDIA Optimus ( nie wiem jak dokładnie będzie się to nazywało u CIebie) i tam ustawiasz na ktorej karcie ma Ci sie uruchmiac Metin. Ale i tak raczej domyślnie uruchamia CI się on na GF610m. LAgi mogą byc spowodowane przegrzewaniem sie laptopa, sprawdz jakie osiąga temperatury podczas grania np programem HWMonitor. 32 mb o ktorych mowisz odnosza sie do integry takze sie tym nie przejmuj. Ten GF610m ma pewnie 1gb pamieci dedykowanej.

512MB/1GB GDDR3.

Myślę, że masz dosyć "zaśmieconego" laptopa i różne programy działające w tle obniżają wydajność w tej grze.

4139528549.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...