Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena Lenovo Y510P

malacha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak. Chciałbym dowiedzieć się ile wart jest mój obecny laptop. Miałbym zamiar kupić komputer (skrzynkę). Więc tak, przejdę do podzespołów;

Karty graficzne:

• NVIDIA GeForce GT 755M 
  • Intel® HD Graphics 4600 (integra)

Dysk:

• Samsung SSD 840 EVO 120 GB

Ram:

• 16 GB (DDR3)

Procesor:

• Intel® Core i7-4300MQ CPU

W razie czego jestem w stanie podać inne komponenty, ale chyba laptop to laptop, nic dodać nic ująć.

Podobny obraz

Opublikowano

1. Nie istnieje taki procesor jak i7-4300QM. Jeżeli jest to model 4300QM to jest to i5, lepiej docytaj, czy nie jest to i7-4700QM ;)

Mam Y500 minimalnie starszy i stoi on około 2.5 tysiąca za nowy, z matrycą FULL HD, SLI (dwie grafiki GT650, druga zamiast nagrywarki) etc.

Podaj czy masz nagrywarkę, czy kartę graficzną w tym miejscu. Jaką masz matrycę (rozdzielczość, oraz rodzaj (matowa, błyszcząca), czy masz oryginalny system w zestawie (bo wiem ze swojego doświadczenia, że po zmianie dysku są problemy z zainstalowaniem go (kod jest w biosie, więc łatwo jest go wyciągnąć), ale już trudniej znaleźć płytę instalacyjną z Windows 8, która odczyta ten kod i aktywuje system. (jeżeli znasz sposób to napisz mi go, bo ja się poddałem, a chciałbym mieć legalny windows 10) ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Sposób na legalny jest prosty, partycje GPT, załączony secure boot i system botuje z UEFI mi za każsym razem przyjmuje klucz . ;)

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

1. Nie istnieje taki procesor jak i7-4300QM. Jeżeli jest to model 4300QM to jest to i5, lepiej docytaj, czy nie jest to i7-4700QM ;)

Mam Y500 minimalnie starszy i stoi on około 2.5 tysiąca za nowy, z matrycą FULL HD, SLI (dwie grafiki GT650, druga zamiast nagrywarki) etc.

Podaj czy masz nagrywarkę, czy kartę graficzną w tym miejscu. Jaką masz matrycę (rozdzielczość, oraz rodzaj (matowa, błyszcząca), czy masz oryginalny system w zestawie (bo wiem ze swojego doświadczenia, że po zmianie dysku są problemy z zainstalowaniem go (kod jest w biosie, więc łatwo jest go wyciągnąć), ale już trudniej znaleźć płytę instalacyjną z Windows 8, która odczyta ten kod i aktywuje system. (jeżeli znasz sposób to napisz mi go, bo ja się poddałem, a chciałbym mieć legalny windows 10) ;)

Coś chyba źle przeczytałeś. http://prntscr.com/916iff. Ja mam nagrywarkę, matryca 1366x768, tego nie wiem gdzie szukać, a system mam tutaj cracknięty, ale posiadam zakupioną płytę z windows 8.1, także...

Podobny obraz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...