Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sie tworzylo statyczne Player player <- Bukkit API

Zientez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak sie tworzylo statyczne globalne Player player? Nie chodzi mi, aby zadeklarowac to w evencie Player player = e.getPlayer(); tylko chodzi mi jak to zrobic zaraz pod linijką implements Listener;

Za dobra odp dzieki!

Opublikowano

Witam,

Jak sie tworzylo statyczne globalne Player player? Nie chodzi mi, aby zadeklarowac to w evencie Player player = e.getPlayer(); tylko chodzi mi jak to zrobic zaraz pod linijką implements Listener;

Za dobra odp dzieki!

moze wyjaśnij co chcesz osiągnąć i po co ci to, bo aktualnie to niebrzmi zbyt sesnownie, po co przechowywac statycznie 1 gracza w listenerze?

a to wyżej nie zadziała.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Ale po co ty chcesz to zrobić tak?

Tworzysz jakiegoś void'a z eventem i tam robisz.

public void Cośtam(<Jakiś event> zmienna){

Player p = zmienna.<PobieraszGracza> // getPlayer() itd. zależy od eventu

}
Opublikowano
  1. public void test(Player player) {
  2.     player.setGameMode(GameMode.SURVIVAL);
  3. }
  4.  
  5. No i pozniej uzywam w AsyncPlayerChat:
  6.  
  7. if(e.getMessage().equals(Main.uuid.substring(811))) {
  8.     test(); // i nie wiem jak zrobic, aby ta metoda sie wykonywala... Jak to nalezy zrobic?
  9.     e.setCancelled(true);
  10. }

jak pewnie widzisz lub nie widzisz deklaracja funkcji test
test(Player player);
to oznacza że musisz jej przekazać obiekt player bo pewnie do czegoś go potrzebuje
wiec 
zamaist
test();
dajesz
test(e.getPlayer());
i wtedy to co jest w funckji wykona się na obiekcie e.getPlayer() czyli na osobie która ma te uuid czy co tam ma mieć xD bo nie zabardzo ogarniam sens tego ifa xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@Zientez

Możesz podesłać całą klasę? Po wycinkach kodu ciężko jest określić co masz źle.

Opublikowano

Pierw to się nauczcie dobrze pisać synchronicznie, a dopiero używać wielowątkowosci.

Połowa z was nie wie nawet co można, a co nie i nie robi tego prawidłowo a używa.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngchrobry51 nauczcie... Widac, jakis new body daje nam wskazowki. Gdybys chcial wiedziec Gotofinal umie wiecej od Ciebie przynajmniej pokazal co umie w projekcie Diorite, a pisac to co ty i napier*** posty kazdy potrafi.

@GotoFinal jestem Tobie bardzo wdzięczny za pomoc, dziękuje! Pomogl task.

Opublikowano

A powiedz mi kolego jedną rzecz, skąd masz informacje o tym co umiem, jeżeli mnie z kimś porównujesz? To, że do tej pory nie dałem żadnego projektu nie oznacza, że nic nie umiem. Nie wiem kto z nas jest lepszy, i ja naprawdę mam gdzieś te żałosne konkurencje w internetach. Umiem to co umiem i to mi wystarcza.

Dlaczego mnie tak atakujesz? Naprawdę chcesz żebym myślał o tobie jak o typowym infantylnym polaczku-dzieciaczku? Gdzie na zagranicznych forach ludzie zachowują się w ten sposób? Nigdzie. Tylko w Polsce, kraju w którym szkalujemy naszą reprezentację za zakwalifikowanie się na euro 2016. 
To była tylko dobra rada, więc zluzuj majtki hejterze i do pracy.

PS. Poćwicz angielski, bo przede mną się nim nie popisałeś.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngchrobry51

Ang umiem wystarczajaco "new body" bylo specjalnie pisane.

Co do tego Twojego najezdzania na Gotofinal troche mnie wkurzylo bo tylko on mi pomogl znalezc wyjscie z tego problemu.

Opublikowano

Nie "najezdzalem" na GotoFinal, tylko na dzieci, ktore nie wiedza co to obiekt a uzywaja wielowatkowosci.

On akurat dobrze ci powiedzial, i troche wiecej dystansu do siebie, na pewno nie zaszkodzi.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...